Bekijk het origineel

3VO start actie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

3VO start actie "De scholen zijn weer begonnen"

2 minuten leestijd

HUIZEN (ANP) - Verkeersveiligheidsorganisatie 3VO begint deze week haar jaarlijkse campagne "De scholen zijn weer begonnen". Met allerlei acties licht de organisatie ouders, kinderen en weggebruikers voor over de regels en gevaren in het verkeer.

Vandaag zijn de eerste basisscholen in het noorden van het land weer begonnen. Gedurende de campagneperiode, die loopt tot eind september, roept 3VO kinderen op om actief mee te denken over hun eigen veiligheid in het verkeer. Dat kan via de website www.oudersonline.nl. "Kinderen komen met dingen aan die volwassenen soms niet zien. Ze komen op andere plekken, zijn altijd lopend of fietsend op pad en zijn goede waarnemers", aldus 3VO-directeur J. Goos.

Vorig jaar kwamen volgens de organisatie in totaal vijftig kinderen om in het verkeer en raakten ruim 2000 kinderen ernstig gewond. In 1970 ging een kind met gemiddeld zes jaar alleen naar school, nu is dat pas met 8,5 jaar. Uit een inventarisatie blijkt dat kinderen en ouders het meest klagen over te hard rijdende auto's (71 procent). Parkeeroverlast (45 procent) en te weinig speelruimte (39 procent) komen op de tweede en derde plaats.

3VO pleit onder meer voor een autovrije schoolomgeving, veilige oversteekplaatsen en betere voorlichting aan rijschoolleerlingen over het verkeersgedrag van kinderen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 11 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

3VO start actie

Bekijk de hele uitgave van maandag 11 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken