Bekijk het origineel

Monumentaal pand in Enkhuizen afgebrand

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Monumentaal pand in Enkhuizen afgebrand

1 minuut leestijd

ENKHUIZEN (ANP) - Een grote brand heeft gisteren een monumentaal pand aan de Westerweg in Enkhuizen verwoest. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan, aldus een politiewoordvoerster.

De brand is ontstaan in een schuurtje achter de uitgebrande winkel, waar huisraad stond opgeslagen. Van brandstichting is geen sprake, zo heeft de technische recherche gisteren vastgesteld. Wat dan wel de oorzaak van de brand is geweest, is nog niet duidelijk.

Zes omwonenden moesten worden geƫvacueerd, omdat de brandweer bang was dat het vuur zou overslaan. De bewoners zijn naar het gemeentehuis in Enkhuizen gebracht. Hoewel hun huizen niet in brand hebben gestaan, konden zij gisteren niet terug naar hun woningen. De omringende panden hebben rook- en waterschade opgelopen.

In het pand was D. van Kalsbeek en Zn. Kampeerartikelen gevestigd. Toen omstreeks 5.00 uur de brand uitbrak, was er niemand aanwezig. De brandweer gaf rond 8.00 uur het sein brand meester. Ongeveer veertig brandweermannen hebben het vuur geblust.

De schade aan het monumentale pand bedraagt naar schatting 1,5 miljoen euro. Het is vrijwel volledig door het vuur verwoest. Alleen de voorgevel staat nog overeind. Die wordt gestut.

Door het instorten van het pand zijn kleine hoeveelheden schadelijke stoffen vrijgekomen. Volgens de woordvoerster bestond er geen ernstig gevaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 11 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Monumentaal pand in Enkhuizen afgebrand

Bekijk de hele uitgave van maandag 11 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken