Bekijk het origineel

Pluimveestallen leeg door luie boeren

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Pluimveestallen leeg door luie boeren

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - De opheffing van het vervoersverbod van pluimvee in de Gelderse Vallei moet telkens worden uitgesteld omdat enkele boeren zich niet houden aan de voorschriften voor verklikkerkippen.

In plaats van deze kippen vrij te laten rondlopen door de stal, zetten ze er een hekje omheen. Dat mag niet, aldus een woordvoerder van het ministerie van Landbouw gisteren.

De afgelopen drie weken zijn acht pluimveehouders op besmette bedrijven gesnapt die om hun verklikkerkippen een hekje met gaas hadden neergezet. Zij deden dit volgens een woordvoerder van Landbouw omdat dit het voeren en schoonmaken vergemakkelijkt. De verklikkerkippen zijn bedoeld om te testen of stallen vrij zijn van het vogelpestvirus.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat het vervoersverbod rond 22 augustus zou worden opgeheven, dit werd later de 25e en het is nu begin september. Om te voorkomen dat alle pluimveehouders de dupe worden, wil minister Veerman bekijken of het niet mogelijk is het vervoersverbod toch eerder op te heffen, met uitsluiting van de overtreders. Veerman denkt ook aan forse boetes.

Opheffing van het vervoersverbod betekent dat alle pluimveestallen in de Gelderse Vallei kunnen worden herbevolkt. Het betreft 750 bedrijven in dit gebied.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 13 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Pluimveestallen leeg door luie boeren

Bekijk de hele uitgave van woensdag 13 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken