Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Ontvoering van Erkel aankaarten bij Bush"

2 minuten leestijd

DEN HAAG - Premier Balkenende zal de ontvoering van Arjan Erkel persoonlijk onder de aandacht brengen van de Amerikaanse president Bush.

De minister-president beloofde dat gisteren aan Diederik Erkel, de broer van Arjan. De familie Erkel vroeg gisteren met vrienden en collega's van Artsen zonder Grenzen op verschillende plaatsen aandacht voor de ontvoering, precies een jaar geleden. Balkenende kreeg vergeet-mij-nieten en een portret van Arjan.

De premier gaat begin september naar Amerika voor overleg en tijdens zijn ontmoeting met president Bush zal hij de ontvoering ter sprake brengen. Hij hoopt dat de Verenigde Staten bij de Russische autoriteiten een goed woordje willen doen voor de ontvoerde medewerker van Artsen zonder Grenzen.

Balkenende zei gisteren dat de regering achter de schermen al het mogelijke doet om Arjan vrij te krijgen. Maar volgens de premier ligt het in diplomatiek opzicht wel subtiel: "We moe-ten verstandig opereren."

Vader Dick Erkel en zus Roos reisden maandag naar Rusland. Tijdens een manifestatie op het Lubyanka Plein in Moskou, waar 150 à 200 mensen aanwezig waren, bedankten ze iedereen die het afgelopen jaar heeft geholpen. Ze riepen op door te gaan met zoeken. "We hopen dat Arjan misschien iets meekrijgt via een stukje krant of televisie, zodat tot hem doordringt dat er nog steeds naar hem wordt gezocht", zei vader Erkel.

De internationaal directeur van Artsen zonder Grenzen, M. Rostrup, zei dat agenten van de Russische geheime dienst FSB aanwezig waren bij de ontvoering van Arjan. Eerder stelde de Nederlandse afdeling dat er geen aanleiding was om te denken dat deze dienst bij de ontvoering betrokken was. Rostrup houdt de Russische autoriteiten medeverantwoordelijk voor het nog niet vrijkomen van zijn medewerker.

Gisteren overhandigde Diederik Erkel ook op het stadhuis in Rotterdam vergeet-mij-nieten en een afbeelding van Arjan. De loco-burgemeester, Janssens, nam een en ander in ontvangst.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 13 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van woensdag 13 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken