Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Defensie strafte Kelly niet"

1 minuut leestijd

LONDEN (AP) - Het Britse ministerie van Defensie gaf wapenexpert David Kelly een forse uitbrander, maar liet hem tegelijkertijd weten dat er geen disciplinaire maatregelen voor hem dreigden.

Dat verklaarde Kelly's directe chef op het ministerie, Bryan Wells, gisteren op de vierde dag van het onderzoek naar Kelly's dood.

Kelly is tot twee keer toe op het matje geroepen bij directeur personeelszaken Richard Hatfield, zei Wells. Hatfield waarschuwde Kelly dat hij disciplinaire maatregelen riskeerde als hij nogmaals de regels voor contacten met de pers zou overtreden. Kelly mocht gewoon doorgaan met zijn werk, al zou zijn geplande vertrek naar Irak door alle ophef worden uitgesteld. Wells was bij beide gesprekken aanwezig.

Vóór de gesprekken begin juli plaatsvonden had Kelly in een brief toegegeven dat hij met BBC-journalist Andrew Gilligan had gesproken, zei Wells. Gilligan meldde op 29 mei op basis van een anonieme bron dat de Britse regering inlichtingen over Iraakse massavernietigingswapens had aangedikt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken