Bekijk het origineel

Vakantie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Vakantie

3 minuten leestijd

Zo, nog een paar dagen en voor de meesten zit de vakantie er weer op. Wat gaat het altijd weer snel, zo'n zomer. De bladeren vallen ook al van de bomen. Dat komt door het droge en warme weer. Het lijkt dan net alsof de herfst al is begonnen.

Deze week moesten de kinderen uit het noorden van Nederland al naar school. Maar omdat het zo warm was, besloten veel meesters en juffen tot het houden van een watergevecht. Nu de hittegolf bijna voorbij is, zal het ook wel snel uit zijn met de dolle waterpret. En dan maar hopen dat het volgende gevecht een sneeuwballengevecht is.

Niet aan denken, rilt er eentje. Ik ben nog blij dat het zomer is hoor, verzucht een ander. Tja, gelukkig kunnen wij het weer niet bepalen. Dan zou er veel ruzie worden gemaakt. De een wil regen voor zijn tuin. De ander wil zon, omdat hij naar het strand gaat. En een derde wil juist geen zon, omdat de verf dan niet goed opdroogt.

Natuurlijk is het wel fijn als het in de zomer lekker warm en droog is. Al mogen we nooit vergeten dat er mensen zijn die wel last kunnen hebben van de warmte. Oude of zieke mensen bijvoorbeeld. Maar ook lang niet alle kinderen kunnen goed tegen de hitte!

Ook kan niet iedereen meedoen aan een watergevecht. In veel Afrikaanse landen is er niet eens altijd voldoende drinkwater. Dan kun jij je best voorstellen hoe zuinig zij met water om moeten gaan.

Maar eigenlijk moeten wij dat ook doen. Alleen denk je er eigenlijk niet zo vaak bij na als je de kraan aanzet en het water laat stromen. Maar dat water is niet gratis. Natuurlijk ligt Nederland aan zee, maar niet al het water kunnen we zomaar gebruiken en helemaal niet om er ons mee te douchen of om van te drinken. Ik moet er in ieder geval niet aan denken zout water te drinken.

Nu de scholen weer beginnen, hebben jullie vast minder tijd om te spelen. Al zal dat ook best wel meevallen, denk ik. Eerst maar eens zien hoe het op school gaat, denk je misschien. Zo'n eerste schooldag is altijd spannend.

Is de nieuwe meester of juffrouw wel aardig, is een van de onderwerpen die altijd erg belangrijk zijn. Misschien heeft je broer of zus die meester al eens gehad Maar het is niet alleen belangrijk of de juffrouw lief is, het is ook maar weer de vraag of je naast je vriend of vriendin kan blijven zitten. Niet te veel praten tijdens de les.

Zit je liever voor in de klas of meer naar achteren? In het eerste geval kun je de meester wel goed horen, maar hij jou ook. En dat is niet altijd even prettig. De pauze is nog zo ver weg en je vriendin moet toch ook weten dat je buurjongen verliefd op je is?

Ewout

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 16 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Vakantie

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 16 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken