Bekijk het origineel

Gebruik én reserves stroom stijgen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Gebruik én reserves stroom stijgen

1 minuut leestijd

ARNHEM (ANP) - Netbeheerder Tennet verwacht dat het stroomgebruik vandaag toeneemt. Maar tegelijkertijd neemt ook het reservevermogen toe, aldus een woordvoerder.

Tennet gaat ervan uit dat het stroomgebruik vandaag een piek haalt van 13.000 megawatt. Het reservevermogen komt uit op 1100 megawatt. Gisteren l ag de piek op 12.700 megawatt en het reservevermogen op 1000 megawatt. Het was niet nodig om reservevermogen in te zetten.

"Er is momenteel meer rek", zei de woordvoerder, verwijzend naar het toegenomen reservevermogen. "We gaan langzaam maar zeker naar Code Groen." Maar vooralsnog blijft Code Oranje gehandhaafd, omdat het reservevermogen nog altijd onder de 1400 megawatt zit. Pas als het daar bovenuit stijgt, wordt "oranje" omgezet in "groen".

De piek lag gisteren hoger dan in voorgaande dagen omdat de regio Midden-Nederland weer terug is van vakantie. Dat de piek vandaag naar verwachting verder stijgt, is volgens de Tennet-woordvoerder op zich een normaal verschijnsel. "Op een dinsdag wordt er altijd meer stroom gebruikt dan op maandag."

Het waarschuwingssysteem van Tennet, dat de afstemming tussen de vraag en het aanbod van elektriciteit regelt, is al enige tijd van kracht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 19 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Gebruik én reserves stroom stijgen

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 19 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken