Bekijk het origineel

Voorstel in conflict ambulancepersoneel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Voorstel in conflict ambulancepersoneel

2 minuten leestijd

RIJSWIJK (ANP) - De werkgevers van particulier ambulancepersoneel zouden de vakbonden vandaag een concreet voorstel doen om het conflict over de pensioenleeftijd op te lossen. Dat zei B. Anker van de CNV Bedrijvenbond vannacht.

"Er is gesproken over een onderzoek naar de belastbaarheid van ambulancemedewerkers", aldus Anker. "We gaan daarmee akkoord, maar als de uitkomst daarvan is dat de pensioenleeftijd moet worden aangepast, moet dat per 1 januari 2005 worden ingevoerd. Ook willen we dan niet meer steggelen over de financiering." Over die laatste twee zaken wilden de werkgevers gisteravond geen uitsluitsel geven.

Volgens Anker hebben de bonden aangeboden het geschil aan een arbitragecommissie voor te leggen, maar hebben de werkgevers dat afgewezen. De vakbondsman vond het overleg gisteravond "stroef" verlopen. Anker achtte de kans dat het voorstel van de werkgevers voor een oplossing van het conflict zou zorgen, gering. "In dat geval gaan de acties gewoon door. Vanmiddag overleggen we in ieder geval of we weer om de tafel gaan."

Breekpunt in het CAO-overleg is het verschil in de uittredingsleeftijd tussen de ambulancemedewerkers van particuliere bedrijven en personeel in overheidsdienst. De werknemers van de particuliere ambulancebedrijven mogen pas na hun 59e verjaardag met pensioen, terwijl hun collega's al op hun 55e kunnen stoppen met werken.

Het ambulancepersoneel in de private sector draait uit onvrede hierover al geruime tijd zondagsdiensten. De Inspectie voor de Gezondheidszorg onderzoekt of de acties onverantwoorde risico's hebben opgeleverd voor patiƫnten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Voorstel in conflict ambulancepersoneel

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken