Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Stroomuitval VS en Canada was het werk van al-Qaida"

1 minuut leestijd

NEW YORK - De Abu Hafs el-Masri-brigades van de islamitische terreurbeweging al-Qaida zeggen verantwoordelijk te zijn voor de stroomuitval die vorige week 50 miljoen mensen trof in de VS en Canada. De beweging heeft dit via nieuwsgroepen van de internetsite Yahoo! gemeld.

Amerikaanse deskundigen sluiten theoretisch niet uit dat krakers de stroomuitval veroorzaakt hebben, maar zij nemen de claim van de Abu Hafs el-Masri-brigadesmet een korrel zout. "Je moet niet alleen het computersysteem kraken, maar je moet ook weten hoe het ingewikkelde elektriciteitsnet functioneert. Ik betwijfel of al-Qaida over die deskundigheid beschikt", aldus terreurdeskundige Bruce Hoffman van de Rand Corporation.

De Abu Hafs el-Masri-brigadesclaimt via dezelfde weg verantwoordelijkheid voor diverse andere aanslagen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken