Bekijk het origineel

Turkse imams krijgen inburgeringsdiploma

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Turkse imams krijgen inburgeringsdiploma

2 minuten leestijd

AMSTERDAM (ANP) - Dertien imams van de Turkse islamitische organisatie Milli Görüs krijgen 10 september na een inburgeringscursus van 21 weken een certificaat uitgereikt.

Dat gebeurt na een debat waarin de imams zelf de hoofdrol spelen. Volgens directeur H. Karacaer van Milli Görüs heeft de cursus de imams voorbereid op deelname aan het publieke debat. Bij recente discussies rond uitspraken van imams over homoseksualiteit, de westerse samenleving en de positie van de vrouw schitterden de islamitische voorgangers volgens Karacaer door afwezigheid. "Het kan niet zo zijn dat ze in de moskee iets roepen en vervolgens wegduiken als er kritiek komt."

De inburgeringscursus die Milli Görüs in samenwerking met hogeschool Inholland heeft opgezet, staat los van de officiële cursus die de overheid verplicht stelt voor imams die nieuw zijn in Nederland. Volgens Karacaer bereidt zijn cursus de imams veel beter voor op een publieke rol.

De dertien imams van Milli Görüs hebben intensief Nederlands geleerd en les gekregen van onder anderen islamologen en voorgangers van andere religies over onderwerpen als ethiek, interreligieuze dialoog en secularisatie. Tot slot hebben ze kennisgemaakt met maatschappelijke organisaties en hulpinstellingen door bezoeken aan onder meer de Commissie Gelijke Behandeling, een jeugdgevangenis, een blijf-van-mijn-lijfhuis en de Pauluskerk in Rotterdam.

De deelnemers zijn allen zogeheten oudkomers, migranten die al langer in Nederland wonen. De cursus is gefinancierd uit "oudkomersgelden" van de gemeente Amsterdam. Burgemeester Cohen en wethouder Oudkerk zullen 10 september aan het debat deelnemen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Turkse imams krijgen inburgeringsdiploma

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken