Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Al-Qaida leidde 70.000 mensen op"

1 minuut leestijd

HAMBURG (DPA) - Het terreurnetwerk al-Qaida heeft de afgelopen jaren aan ongeveer 70.000 mensen een militaire training gegeven, maar kan nu slechts op beperkte schaal opereren.

Dat heeft de Duitse federale recherche (BKA) gisteren betoogd tijdens het proces in Hamburg tegen de van terrorisme verdachte Marokkaan Mzoudi.

Een BKA-woordvoerster zei voor de rechtbank in Hamburg dat al-Qaida midden jaren tachtig begon mensen op te leiden voor terreuractiviteiten. Ze stelde dat de 70.000 strijders uit ongeveer vijftig landen afkomstig waren.

Mzoudi wordt ervan beschuldigd logistieke steun te hebben verleend aan drie kapers van 11 september 2001: Mohammed Atta, Marwan al-Shehi en Ziad Jarrah. Hij zou hen aan geld en onderdak hebben geholpen en hun verdachte afwezigheid hebben versluierd. Hij deed dat volgens de aanklacht samen met Munir al-Motassadeq, die daarvoor in februari in Hamburg als eerste werd veroordeeld, en de internationaal gezochte Said Bahji.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 23 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 23 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

PDF Bekijken