Bekijk het origineel

Ds. E. Venema (81) overleden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Ds. E. Venema (81) overleden

1 minuut leestijd

BARNEVELD - In zijn woonplaats Barneveld is vrijdagavond ds. E. Venema overleden. De emeritus predikant van de Gereformeerde Gemeenten was 81 jaar.

Eetze Venema werd op 15 juni 1922 te Leeuwarden geboren. Hij studeerde aan de Theologische School van de Christelijke Gereformeerde Kerken en diende vervolgens de gemeenten van Maassluis (1952) en Zwijndrecht (1957). Met een groot deel van de gemeente van Zwijndrecht ging ds. Venema in 1970 over naar de Gereformeerde Gemeenten. In dit kerkverband diende hij Drachten (1973), Middelburg-Centrum (1981), Elspeet (1986) en Scherpenisse (1997) In 1999 ging hij met emeritaat.

In 1997 werd ds. Venema koninklijk onderscheiden. Genoemd werden daarbij zijn lange staat van dienst, het vele werk dat verricht was voor het onderwijs (ds. Venema was in zijn Elspeetse periode voorzitter van de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap in Apeldoorn) en het bestuurswerk voor de Gereformeerde Bijbelstichting.

Van zijn hand verschenen diverse preken- en meditatiebundels en in 2000 zijn catechismusverklaring, "Mijn enige troost".

De begrafenis heeft woensdag plaats op de gemeentelijke begraafplaats De Plantage te Barneveld. Voorafgaand is er om 10 uur een rouwdienst in het kerkgebouw van de gereformeerde gemeente.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 25 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Ds. E. Venema (81) overleden

Bekijk de hele uitgave van maandag 25 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken