Bekijk het origineel

Apart onderzoek in zaak Eindhoven

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Apart onderzoek in zaak Eindhoven

2 minuten leestijd

DEN HAAG - Twee politieagenten van buiten de regio doen apart onderzoek naar de betrokkenheid van "hooggeplaatste mensen van justitie en politie" bij het ontuchtschandaal rond het Anne Frankplantsoen in Eindhoven. Deze twee functionarissen kijken of er bij het reguliere onderzoek "niets over het hoofd is gezien."

Dat meldde minister Donner gisteren in antwoord op vragen van het PvdA-Tweede-Kamerlid Arib. Het onderzoek is ingesteld om "de schijn van subjectiviteit te vermijden."

De advocaat van een van de verdachten in de zaak zei in juli dat er ook enkele hooggeplaatste personen uit politie- en justitiekringen bij betrokken waren. Volgens Donner lijken deze uitspraken vooralsnog "niet gebaseerd op concrete verdenkingen, laat staan op strafbare feiten." Hij ziet dan ook geen reden voor verder onderzoek.

De rechtbank in Den Bosch bepaalde gisteren in deze zaak dat de voorlopige hechtenis van oud-PSV-directeur Fons Spooren onder voorwaarden wordt geschorst. Hij zat sinds mei vast. Vanmorgen om negen uur mocht Spooren het huis van bewaring in Roermond verlaten.

De voorwaarden zijn dat Spooren, verdacht van onder meer ontucht met minderjarigen, geen strafbare feiten pleegt, zich laat begeleiden door de reclassering en zo snel mogelijk in relatietherapie gaat. Zowel de 39-jarige Spooren, getrouwd en vader van twee jonge kinderen, als zijn echtgenote hebben zich bereid verklaard deze therapie te beginnen. Officier van justitie M. Klinkenbijl verzette tegen opheffing van de voorlopige hechtenis.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Apart onderzoek in zaak Eindhoven

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken