Bekijk het origineel

Onderzoek naar gelden zoon Sharon

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Onderzoek naar gelden zoon Sharon

2 minuten leestijd

JERUZALEM - Het Israëlische openbaar ministerie is een onderzoek gestart naar de mogelijke betaling van enkele honderdduizenden dollars door buitenlandse zakenlieden aan Gilad Sharon, de jongste zoon van de Israëlische premier Ariel Sharon.

Dat heeft de Israëlische krant Ha'aretz gisteren gemeld op basis van documenten van justitie die in bezit van de krant zijn. Het OM onderzoekt of de omstreden betalingen gebruikt zijn om schulden af te lossen die voortvloeien uit de campagne die Sharon in 1999 voerde om het leiderschap van de Likud-partij.

Het Israëlische ministerie van Justitie heeft inmiddels de medewerking gevraagd van de Oostenrijkse justitie om de hoogte van de betalingen aan Gilad Sharon, die weigert mee te werken aan het strafrechtelijk onderzoek, te achterhalen evenals de identiteit van de betalers.

De Palestijnse premier Abbas heeft het parlement gevraagd maandag bijeen te komen. Hij wil dat de vergadering dan het vertrouwen uitspreekt in zijn beleid om op te treden tegen de extremistische groepen Hamas en Islamitische Jihad, aldus de interneteditie van de Israëlische krant Ha'aretz.

Abbas' gang naar het parlement komt op het moment dat hij in strijd is verwikkeld met president Arafat over de zeggenschap over de veiligheidsdiensten. Die vallen nu deels onder de Palestijnse leider, terwijlAbbas wil dat alle diensten on-der één bevoegd gezag gaan vallen.

Arafat trad gisteren plotseling nadrukkelijk op de voorgrond. Hij zei dat hij bereid is extremistische groeperingen aan te pakken, maar alleen op voorwaar-de dat Israël ophoudt met het elimineren van radicale Palestijnen.

Israëlische troepen hebben de afsluiting van de Palestijnse steden Bethlehem en Jericho na een week beëindigd. Na de zelfmoordaanslag in Israël vorige week was het Palestijnen niet toegestaan met auto's de steden in en uit te gaan.

Bij een wegblokkade buiten Bethlehem schoten Israëlische militairen gisteren wel een Palestijn dood. "Een Palestijnse terrorist rende op de post af met een mes in zijn hand", verklaarde een bron binnen het Israëlische leger.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Onderzoek naar gelden zoon Sharon

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken