Bekijk het origineel

Miljoenen schade na brand in Den Haag

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Miljoenen schade na brand in Den Haag

2 minuten leestijd

DEN HAAG (ANP) - In het centrum van Den Haag heeft gistermiddag een zeer grote brand gewoed in een kantoor-, woon- en winkelcomplex in aanbouw.

Het vuur ontstond op de 15e verdieping van het 26 verdiepingen tellende pand en richtte volgens de brandweer voor miljoenen euro's schade aan.

Het pand staat aan de Schenkkade op de hoek met de Beatrixlaan. Dakdekkers waren aan het werk met een brander. Rond het middaguur raakten de vlammen hout achter een zinken plaat, waardoor het vuur ontstond. Even voor 16.00 uur gaf de brandweer het sein brand meester.

Het enorme complex Prinsenhof moest over enkele maanden klaar zijn. Er komen kantoren (70.000 vierkante meter), 207 huurwoningen, een hotel met ongeveer 200 kamers, winkels, uitgaansgelegenheden en twee parkeerdekken voor in totaal 1000 auto's.

Niemand raakte door de brand gewond. De bouwvakkers konden zich snel in veiligheid stellen via de lift en de trappen. De directe omgeving van het gebouw is uit voorzorg afgezet, omdat brandend materiaal naar beneden viel. De brandweerwoordvoerder sprak van een lastige klus. Het vuur kon niet met een hoogwerker worden bereikt.Met behulp van een hogedrukslang is de brand van binnenuit geblust.

Ontwikkelaar BPF (Bedrijfspensioenfonds) Bouwinvest van de Prinsenhof weet nog niet hoe groot de schade is. Vandaag overlegde de organisatie met toekomstige huurders en andere betrokkenen. Aan de toren van 95 meter hoog werkt de Bouwcombinatie Prinsenhof, gevormd door Ballast Nedam Bouw en BAM Nelissen Van Egteren Grote Projecten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Miljoenen schade na brand in Den Haag

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken