Bekijk het origineel

KLM schort gesprek met British Airways op

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

KLM schort gesprek met British Airways op

2 minuten leestijd

SCHIPHOL (ANP) - De luchtvaartmaatschappij KLM heeft de verkennende gesprekken met British Airways (BA) over samenwerking voorlopig opgeschort.

"Wij weten wat we aan elkaar hebben", gaf een KLM-woordvoerder gisteren als reden. De onderneming praat nog verder met Air France over eventuele samenwerking. Die gesprekken duren langer, omdat daar meer onderwerpen aan de orde komen.

"De gesprekken met Air France zijn niet exclusief. We kunnen zo weer bij British Airways aan tafel. We hebben nog geen keuze gemaakt", aldus de woordvoerder. KLM streeft er nog steeds naar dit jaar een partner te hebben gekozen.

De gesprekken die KLM in deze fase voert met Air France duren langer omdat dit bedrijf nog grotendeels van de Franse staat is. KLM stelt als eis dat de Fransen op korte termijn privatiseren. "Dat praat wat makkelijker."

Praten over privatisering hoeft bij BA niet meer. Bovendien kent KLM de Britten goed van eerdere, mislukte fusiebesprekingen.

KLM stelt bij de gesprekken met beide ondernemingen diverse voorwaarden voor een samenwerking. Het merk KLM moet blijven bestaan. Ook wil de onderneming de garantie dat de luchthaven Schiphol een zogeheten mainport (internationaal knooppunt) blijft met het oog op de werkgelegenheid.

Verder wil KLM Nederlands blijven, om de landingsrechten te behouden. Ook moet er gekeken worden naar de exclusieve samenwerking die KLM heeft met de Amerikaanse luchtvaartonderneming Northwest over Atlantische vluchten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

KLM schort gesprek met British Airways op

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken