Bekijk het origineel

Milieuagentschap VS verklaart CO

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Milieuagentschap VS verklaart CO "niet vervuilend"

1 minuut leestijd

NEW YORK - Het Amerikaanse milieuagentschap EPA verklaarde gisteren dat CO niet tot de vervuilende stoffen behoort en dat het dus geen limiet afkondigt op de CO-uitstoot in de VS.

Deze uitspraak was een reactie op het verzoek van een groep milieuorganisaties om de uitstoot aan banden te leggen.

Het standpunt van de regering-Bush staat haaks op het beleid van de regering-Clinton, die CO2 wel beschouwde als een vervuilende stof.

De energiesector en Amerika's autoproducenten hebben de afgelopen periode sterk gelobbyd in Washington tegen beperkingen van de CO-uitstoot. Auto's zijn in de VS verantwoordelijk voor 20 procent van de uitstoot, terwijl energiecentrales 40 procent voor hun rekening nemen.

Kort na zijn aantreden in januari 2001 schrapte president Bush de internationale Kyoto-afspraken over de geleidelijke beperking van de uitst oot van CO. Wetenschappers houden de uitstoot medeverantwoordelijk voor de geleidelijke stijging van de temperatuur. Washington houdt vol dat dit wetenschappelijk niet is bewezen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 29 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Milieuagentschap VS verklaart CO

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 29 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken