Bekijk het origineel

Schoon water voor burgers Monrovia

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Schoon water voor burgers Monrovia

2 minuten leestijd

MONROVIA - In de Liberiaanse hoofdstad Monrovia en omgeving is gisteren een begin gemaakt met het antiseptisch maken van ruim 5300 drinkwaterbronnen. Het initiatief kwam mede van Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties, Het water is bestemd voor ongeveer 400.000 mensen die de afgelopen maanden zonder schoon water zaten.

Dat heeft de Unicef-woordvoerder in Liberia, Cyrille Niamego, gisteren gemeld, Niamego zei tevens dat Unicef-medewerkers samen met andere hulpverleners gisteren begonnen zijn met het inenten tegen mazelen van 42.000 kinderen in de stad Tubmanburg in het noorden van Liberia. Tubmanburg is een basis van de LURD (Liberianen Verenigd voor Verzoening en Democratie), een van de belangrijkste rebellengroepen in Liberia. Het gebied rond Tubmanburg was gedurende enkele jaren niet of nauwelijks toegankelijk voor hulpverleners.

Soldaten van de West-Afrikaanse vredesmacht hebben gisteren voor het eerst een bezoek gebracht aan Buchanan, de tweede stad van het land. In Buchanan is ook nadat de strijdende partijen op 18 augustus een vredesakkoord sloten, nog zwaar gevochten.

De West-Afrikanen werden vergezeld door de Amerikaanse ambassadeur in Liberia, John Blaney, die een exemplaar van het vredesakkoord overhandigde aan een commandant van de rebellen. De vredestroepen kregen een warm onthaal van de burgerbevolking. Mensen stonden langs de straat te applaudisseren

Blaney en de West-Afrikanen keerden terug naar de hoofdstad Monrovia met een Europeaan die zijn toevlucht had gezocht in een rooms-katholieke school in Buchanan. In de school zitten nog 8000 andere, veelal uitgemergelde vluchtelingen. Er is een tekort aan voedsel in Buchanan. Alleen de rebellen zien er weldoorvoed uit.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 30 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

Schoon water voor burgers Monrovia

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 30 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

PDF Bekijken