Bekijk het origineel

KPN beschuldigt Opta van misleiding

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

KPN beschuldigt Opta van misleiding

2 minuten leestijd

DEN HAAG (ANP) - De ruzie tussen telecombedrijf KPN en toezichthouder Opta is een nieuwe ronde ingegaan. KPN hekelt in een gisteren naar buiten gebrachte brief aan de Tweede Kamer opnieuw de handelwijze van de Opta. Deze verbood KPN begin augustus om klanten op het vaste telefonienet korting te geven. Het telecomconcern zou op die manier concurrenten uit de markt drukken.

"De door Opta gepresenteerde feiten zijn incompleet, selectief en ten dele onjuist", schrijft KPN-topman A. Scheepbouwer in zijn brief. De communicatie van de Opta noemt hij "misleidend."

KPN zegt op jaarbasis 35 miljoen euro minder omzet te maken door de maatregel van de Opta. "En dan hebben we het indirecte effect nog niet meegenomen", aldus een woordvoerder van het telecomconcern. "Door het verbod verliezen we ook marktaandeel en dus klanten. Dan verliezen we nog veel meer omzet dan de 35 miljoen euro." De omzet van KPN bedroeg 12,2 miljard euro over het jaar 2002.

Het continue geruzie tussen de Opta en KPN kwam afgelopen donderdag nog eens duidelijk naar buiten tijdens de hoorzitting in de Tweede Kamer over de nieuwe telecommunicatiewet. De belangen van beide partijen staan lijnrecht tegenover elkaar. De politiek wil de Opta meer macht geven, wat KPN absoluut niet ziet zitten.

KPN is de grootste speler in Nederland met zowel de mobiele als de vaste telefonie als internet. Daarbij heeft het bedrijf ook nog zo goed als alle infrastructuur in handen. Daarop moet het concurrenten toelaten. Deze willen minder aan KPN betalen voor het gebruik van het netwerk omdat het telecomconcern een te hoge prijs zou vragen.

KPN zegt daarentegen dat die bedrijven zelf maar moeten investeren in een eigen net. Concurrenten vinden dat weer oneerlijk omdat KPN de infrastructuur van de overheid cadeau heeft gekregen toen het concern een zelfstandig bedrijf werd. Het antwoord van KPN daarop is dat het al 8,5 miljard euro heeft geïnvesteerd. "En wat zet u daar tegenover?" wilde Scheepbouwer afgelopen donderdag weten van de veel kleinere aanbieder van vaste telefonie Tele2.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

KPN beschuldigt Opta van misleiding

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken