Bekijk het origineel

Slechts helft werkgevers voert actief rsi-beleid

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Slechts helft werkgevers voert actief rsi-beleid

3 minuten leestijd

UTRECHT - Slechts de helft van de werkgevers probeert met een actieve aanpak rsi te weren. Als er al beleid is, komt het meestal neer op een gebaar zoals het plaatsen van een verstelbaar bureau. Vaak ook betreft het eenmalige projecten.

"Het is geen wetenschappelijk onderbouwd getal, maar uit onze contacten in het bedrijfsleven durf ik te stellen dat 50 procent een veilige aanname is", zegt deskundige Mathilde Miedema van TNO Arbeid. Ze presenteerde gisteren een rapport over rsi en de duur van beeldschermwerk. Uit "Tikken, tikken, tikken" blijkt dat veel meer factoren een rol spelen dan alleen de inrichting van de werkplek.

Ook de werkstijl en de organisatie van het werk, waaronder zaken zoals werkdruk en steun van collega's en leidinggevenden vallen, spelen een grote rol bij het ontstaan of tegengaan van rsi. Miedema vindt het van groot belang dat individuele kenmerken van werknemers aansluiten op de organisatiecultuur. "Perfectionistische, gedreven werknemers vallen het eerste uit met rsi", waarschuwt ze.

Miedema wijst erop dat rsi behalve een kwestie van "tikken en klikken" óók een zaak is van kijken naar het beeldscherm. "Tot op heden is deze factor nooit meegenomen bij het stellen van limieten op de duur van beeldschermwerk."

Overigens zijn de limieten vaak mede gebaseerd op schattingen van werknemers hoeveel uur ze achter het scherm doorbrengen. Uit het onderzoek van TNO Arbeid bij de banken is gebleken dat mensen de neiging hebben de tijd die ze achter een beeldscherm doorbrengen, te overschatten. De vragenlijsten geven dus een vertekend beeld.

Achtergrond van het rapport is het verzoek van de Nederlandse banken of TNO Arbeid wil helpen met de uitvoering van hun rsi-beleid. Eerder dit jaar berekende het adviesorgaan inzake arbeidsvraagstukken dat 40 procent van de beroepsbevolking, wat op 3,2 miljoen werkenden neerkomt, rsi-klachten heeft. Werkgevers derven jaarlijks 1,26 miljard euro aan loonkosten vanwege het grote verzuim (ruim 650.000 mensen) door rsi.

Mensen die met rsi kampen, verkeren vaak in onzekerheid over hun klachten en de te nemen stappen. Gisteren kwam de vakbond FNV Bondgenoten met een brochure op de proppen met een uitgebreide handleiding voor het omgaan met "repetitive strain injury". Letterlijk vertaald komt de term neer op: letsel door herhaalde (in)spanning.

Springt beeldschermwerk het meest in het oog, ook in uiteenlopende andere werksituaties is rsi een bekend verschijnsel. Veel kappers en schoonmakers weten maar al te goed van pijn in de handen, schouders en nek. Ook in de vleesverwerkende industrie is vaak sprake van zwaar, eentonig werk dat een veel te zware belasting betekent voor werknemers.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Slechts helft werkgevers voert actief rsi-beleid

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken