Bekijk het origineel

Akzo Nobel wil drie onderdelen verkopen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Akzo Nobel wil drie onderdelen verkopen

3 minuten leestijd

ARNHEM (ANP) - Akzo Nobel wil drie activiteiten uit zijn chemie-portefeuille verkopen. Het gaat om Catalysts, Coating Resins en Phosphorus Chemicals. Bestuursvoorzitter Hans Wijers liet vandaag in een persbericht weten dat "Akzo Nobel zich wil richten op activiteiten met een nog betere samenhang." Volgens Wijers gaat het om drie excellente en winstgevende activiteiten die samen een omzet van bijna 1 miljard euro hebben. Hij verwacht dat de verkoop meer oplevert dan de 500 miljoen euro die in mei was aangekondigd.

Samas waarschuwt

voor negatief resultaat

BAARN (ANP) - Kantoorinrichter Samas heeft gisteren gewaarschuwd voor een negatief resultaat in het op 1 april begonnen boekjaar. De eerste zes maanden van dit gebroken boekjaar zal het bedrijf een "substantieel" verlies lijden. Het afgelopen boekjaar leed Samas een verlies van 31,4 miljoen euro. De omzet daalde met 17 procent naar 440 miljoen euro.

Docters van Leeuwen

leidt AFM tot 2007

DEN HAAG (ANP) - A. Docters van Leeuwen blijft de komende vier jaar voorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De voormalige procureur-generaal wordt deze maand herbenoemd als AFM-voorzitter, zo heeft het ministerie van Financiën gisteren bekendgemaakt. De beurswaakhond heeft onder aanvoering van de 58-jarige Docters van Leeuwen een forse groei doorgemaakt.

Zware winstval bij

Virgin Express

BRUSSEL (ANP) - Luchtvaartmaatschappij Virgin Express, bekend van haar lage tarieven, heeft haar winst in het tweede kwartaal van dit jaar met 96 procent zien dalen tot 117.000 euro in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Over de eerste helft van dit jaar boekt de maatschappij van de Britse zakenman Richard Branson daarmee zelfs een licht verlies, zo deelde het bedrijf gisteren mee.

HMG boekt weer

halfjaarwinst

HILVERSUM (ANP) - De Holland Media Groep (HMG) heeft in het eerste halfjaar een nettowinst van 10 miljoen euro geboekt. In dezelfde periode vorig jaar leed de uitbater van de zenders RTL 4, RTL 5 en Yorin nog een verlies van 8 miljoen euro. Het winstcijfer over de eerste helft van 2003 werd opgepoetst door een meevaller van 1 miljoen euro. Dat blijkt uit het halfjaarbericht dat het mediaconcern gisteren heeft gepubliceerd. HMG schrijft de zwarte cijfers vooral toe aan de groei van het marktaandeel van de drie televisiezenders. Daarnaast plukte het bedrijf de vruchten van een reorganisatie.

Frankrijk verlaagt

inkomstenbelasting

PARIJS (AFP) - De inkomstenbelasting in Frankrijk gaat volgend jaar met 3 procent omlaag. Dit heeft de Franse premier Jean-Pierre Raffarin gezegd in de vandaag verschenen editie van het dagblad Le Figaro. Frankrijk heeft besloten tot een belastingverlaging om de bevolking meer geld te laten uitgeven, om op die manier de economie te stimuleren. De VS en Duitsland hebben dat ook gedaan.

Miljoenen Amerikanen

leven in armoede

WASHINGTON (DPA) - Vorig jaar leefden in de Verenigde Staten 34,8 miljoen mensen in armoede. Dat waren er 1,4 miljoen meer dan in het jaar ervoor. De toename is een gevolg van de economische neergang in de VS, zo heeft het bureau voor de statistiek in Washington gisteren laten weten. Het aantal armen komt overeen met 12,4 procent van de Amerikaanse bevolking.

EC doet invallen bij

veerbootdiensten

BRUSSEL (ANP) - Inspecteurs van de Europese Commissie hebben gisteren invallen gedaan bij internationale veerbootmaatschappijen in Duitsland, Zweden, Denemarken, Frankrijk en Groot-Brittannië. Europees commissaris Monti (Concurrentiebeleid) heeft het vermoeden dat zij onderling verboden prijsafspraken maken. Zowel bij de diensten op de Oostzee tussen Duitsland en Zweden als in het Kattegat tussen Denemarken en Zweden zou er sprake zijn van kartelvorming. Hetzelfde geldt voor ferrydiensten tussen Frankrijk en Groot-Brittannië.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Akzo Nobel wil drie onderdelen verkopen

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken