Bekijk het origineel

Zorginstelling neemt supermarkten over

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Zorginstelling neemt supermarkten over

2 minuten leestijd

RIJSWIJK (ANP) - Talant, een Friese organisatie voor mensen met een verstandelijke handicap, neemt in de Friese plaatsen Oldeberkoop en Wirdum twee supermarkten over.

De winkels werden met sluiting bedreigd omdat zij niet meer rendabel waren. Door de winkels over te nemen, kan Talant een aantal cliënten een werkplek in een supermarkt bieden.

In Oldeberkoop gaat het om een supermarkt van een zelfstandige ondernemer die er geen toekomst meer in zag. Talant kan de supermarkt voortzetten omdat de stichting geen winst nastreeft. De organisatie kan op deze manier tegemoetkomen aan vragen van haar cliënten die in een supermarkt willen werken. De inwoners van de twee plaatsen kunnen in hun eigen dorp boodschappen blijven doen.

Het pand in Oldeberkoop is verbouwd en aangepast aan de eisen van deze tijd, aldus J. van der Meer, hoofd werk- en dagbesteding van Talant. Vandaag zou de nieuwe winkel opengaan onder de naam Attent. Het personeel bestaat uit cliënten en begeleiders van Talant en een medewerker van de voormalige supermarkt. De salarissen van de medewerkers en de investeringen moeten uit de omzet komen, aldus Van der Meer. Voor de begeleiding van de cliënten is er een apart budget.

In Wirdum gaat de Attent op 10 september open. Hier komen vier cliënten en één begeleider van Talant te werken. Ook blijven de zes werknemers van de oude supermarkt in dienst. De cliënten werken er bij wijze van dagbesteding, aldus S. Vuist van Talant. Zij krijgen geen salaris, maar als alles goed gaat kunnen zij mogelijk doorstomen naar betaald werk, in de Attent of in een andere winkel.

De openingstijden en het assortiment van de Attent zijn vergelijkbaar met die van andere supermarkten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 5 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Zorginstelling neemt supermarkten over

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 5 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken