Bekijk het origineel

Museum zoekt oorlogsgetuigen uit

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Museum zoekt oorlogsgetuigen uit "de West"

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - Het Verzetsmuseum in Amsterdam wil in het voorjaar 2004 een tentoonstelling openen over Suriname, de Nederlandse Antillen en Aruba tijdens de Tweede Wereldoorlog en over de bijdrage van Surinamers, Antillianen en Arubanen aan het verzet in Nederland.

Het museum is daarom op zoek naar ooggetuigen en naar foto's, brieven en voorwerpen van Surinamers, Antillianen en Arubanen uit de oorlogstijd.

Suriname, de Antillen en Aruba worden nogal eens verwaarloosd als het over de Tweede Wereldoorlog gaat. Toch speelden deze "overzeesche gebiedsdelen" en hun bewoners een belangrijke rol. De Britse luchtmacht bijvoorbeeld maakte royaal gebruik van de brandstof van de olieraffinaderijen op CuraƧao en Aruba. Suriname leverde druk bauxiet aan voor de bouw van vliegtuigen.

Het nieuwsblad "Suriname" haalde met een inzamelingsactie 38.000 gulden op voor de aankoop van een oorlogsvliegtuig.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 5 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Museum zoekt oorlogsgetuigen uit

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 5 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken