Bekijk het origineel

Hervormd Boskoop neemt kerk in gebruik

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Hervormd Boskoop neemt kerk in gebruik

2 minuten leestijd

BOSKOOP - De hervormde gemeente van Boskoop neemt morgen officieel haar kerkgebouw opnieuw in gebruik. De dorpskerk is ingrijpend gerestaureerd.

Het herstel was volgens scriba K. Dunnink hard nodig vanwege de scheuren die in de muren zaten. "Het gebouw staat naast de Hefbrug in Boskoop. Over de brug rijdt veel zwaar verkeer en dat heeft de muren aangetast." De muren zijn nu verstevigd. Bovendien heeft het plafond een nieuwe kleur gekregen en zijn de twee gebrandschilderde ramen gerestaureerd.

De kerk is vrij oud. Al in de zeventiende eeuw stond er op dezelfde plaats een bedehuis. Het huidige gebouw werd in 1895 getroffen door een brand. Twee jaar daarna werd het pand weer in gebruik genomen.

De opknapbeurt heeft de kerkelijke gemeente 500.000 euro gekost. Veel van het geld komt van een renteloze lening. Bovendien krijgt de kerk rentesubsidie van de Stichting Kerkelijke Gelden en zijn er acties gevoerd om geld binnen te halen.

In de acht maanden die de restauratie heeft geduurd hadden de diensten plaats in het gebouw van de gereformeerde kerk. De ochtenddiensten werden gescheiden van elkaar gedaan.'s Avonds was er een gezamenlijke dienst. Tijdens de rustige zomermaanden was ook de ochtenddienst gecombineerd. Dunnink: "We zijn geen SoW-gemeente, maar we werken wel veel samen." Zondagsmorgens komen er volgens hem ruim 400 mensen naar de hervormde gemeente.

Bij de ingebruikname spreken morgen de beide predikanten, ds. R. de Reuver en ds. M. D. van der Giessen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 5 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Hervormd Boskoop neemt kerk in gebruik

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 5 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken