Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Mossad belast met actie tegen atoomplan Iran"

1 minuut leestijd

JERUZALEM - De Israëlische geheime dienst, de Mossad, krijgt binnenkort de opdracht van premier Sharon om "het Iraanse kernwapenprogramma in kaart te brengen en de bevoegdheid om operaties uit te voeren" om de ontwikkeling van een atoombom door Teheran tegen te gaan.

Dat heeft de Israëlische krant Ha'aretz gisteren gemeld op basis van anonieme bronnen binnen de regering.

Tot nog toe was de Israëlische Nationale Veiligheidsraad belast met onderzoek naar het Iraanse kernwapenprogramma. Die probeerde de afgelopen jaren vooral langs diplomatieke weg te voorkomen dat Iran de beschikking krijgt over kennis en technologie om een atoombom te maken. Het verleggen van de bevoegdheid naar de Mossad duidt er mogelijk op dat Israël bereid is zelfstandig op te treden als er bewijs gevonden wordt dat Iran dicht een kernwapen is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 5 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 5 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken