Bekijk het origineel

Mogelijke terrorist aangehouden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Mogelijke terrorist aangehouden

2 minuten leestijd

SCHIPHOL (ANP) - De Koninklijke Marechaussee heeft zaterdag de van terrorisme verdachte S. B. op Schiphol aangehouden.

De man stond op verzoek van de Turkse autoriteiten internationaal gesignaleerd. B. is gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris. Turkije wil zijn uitlevering.

Zijn advocaat V. Koppe bevestigde gisteren dat B. is gearresteerd en dat hij inmiddels is voorgeleid. De man blijft nog vastzitten, zo bleek na de voorgeleiding.

De raadsman laat verder weten dat zijn cliënt een journalist is die inmiddels de Nederlandse nationaliteit heeft. De man woont in Amsterdam. "Hij is politiek actief", beaamt Koppe. Zijn cliënt zou lid zijn van de TDP, de Turkse Revolutionaire Partij.

Volgens betrouwbare bronnen uit opsporingskringen stond B. gesignaleerd voor valsheid in geschrifte en deelname aan een terroristische organisatie. Hij zou volgens de Turkse informatie hoog in de organisatie van die terroristische beweging staan en veel criminele antecedenten hebben.

Uit de Turkse informatie blijkt dat de terroristische activiteiten te maken hebben met gewapende acties in de Giresunregio in Turkije (aan de Zwarte Zee).

De organisatie waarvan B. lid zou zijn, werkt nauw samen met de vroegere PKK, inmiddels Kadek genoemd. B. treedt regelmatig op in media die pro-PKK zijn, vooral als commentator.

De Koerdische rebellengroepering PKK vecht sinds 1985 voor een onafhankelijk Koerdistan in het zuidoosten van Turkije.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 9 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Mogelijke terrorist aangehouden

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 9 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken