Bekijk het origineel

Onveilige situatie door bouwplan Veenendaal

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Onveilige situatie door bouwplan Veenendaal

1 minuut leestijd

VEENENDAAL - De raad van Veenendaal heeft gisteravond het college van B&W verzocht nog eens goed te kijken naar de verkeersveiligheid van 1400 leerlingen van de Dr. C. Steenblokschool, De Plantage en de Joh. Calvijnschool nu het college in principe groen licht heeft gegeven voor woningbouw in de directe nabijheid van de scholen. Hierdoor verdwijnen er vijftien parkeerplaatsen.

Zowel bij het PWA-park, waar vijftien zorgwooneenheden voor gehandicapten gebouwd moeten worden, als aan de Zoete Inval, waar op het terrein van een voormalige bakkerij 33 woningen moeten verrijzen, zijn momenteel al gevaarlijke verkeerssituaties gesignaleerd. De sterke groei van de scholen versterkt de problemen.

Een wijkbewoner hield de raad voor dat veel leerlingen aan de Zoete Inval door ouders met auto's worden vervoerd. Hierdoor is het vier keer per dag een complete chaos rond de scholen. Hij vroeg zich af hoe de gemeente met vijftien parkeerplaatsen minder de veiligheid in de wijk kan waarborgen. De man liet de raadsleden een fotoreportage zien waaruit duidelijk bleek dat de problemen nu al nijpend zijn.

Wethouder C. Sanders hield de raadsleden voor dat het college in eerdere vergaderingen groen licht heeft gegeven. Sanders beloofde de problemen door te geven aan zijn collega-wethouder van Verkeer. "We moeten nu de verkeersproblemen niet gaan afwentelen op een projectontwikkelaar."

De beide CU-wethouders in Veenendaal hebben tegen de gebruikelijke regels van collegiaal bestuur in tegen de plannen bij het PWA-park gestemd omdat er naar hun mening te veel groen verloren gaat.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 9 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Onveilige situatie door bouwplan Veenendaal

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 9 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken