Bekijk het origineel

KNMI verspreidt weeralarm via sms

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

KNMI verspreidt weeralarm via sms

1 minuut leestijd

DE BILT (ANP) - Wie in het bezit is van een mobiele telefoon kan vanaf vandaag het weeralarm van het KNMI per sms ontvangen. Bij dreigend weer kunnen hiermee bijvoorbeeld watersporters, fietsers, kampeerders of wandelaars die de weerberichten niet via de media kunnen volgen, toch worden gewaarschuwd.

Het KNMI ondertekende hiervoor vanmiddag een samenwerkingsovereenkomst met Meteo Consult, Weerbureau HWS, Weeronline en twee regionale weerbedrijven. De prijs van een sms komt te liggen tussen 35 en 40 cent, afhankelijk van het weerbedrijf waar de klant een abonnement neemt.

De sms'jes kunnen bijvoorbeeld informeren over zware windstoten, zwaar onweer of gladheid in de winter. Ook geeft het weerinstituut windwaarschuwingen voor de ruime binnenwateren in heel Nederland, de Friese meren en de plassen in Noord- en Zuid-Holland.

Het KNMI verwacht dat vooral in de zomer veel watersporters gebruik zullen maken van de service. Het weerinstituut begint de dienst juist na de drukk e periode om eventuele kinderziektes gemakkelijker te kunnen verhelpen. De sms-dienst is een aanvulling op de al bestaande diensten. Het KNMI blijft het weeralarm via NOS Teletekst (pagina 710) en internet (www.knmi.nl) verspreiden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 9 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

KNMI verspreidt weeralarm via sms

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 9 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken