Bekijk het origineel

Vedior koopt belang in uitzendbureau

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Vedior koopt belang in uitzendbureau

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - Uitzendketen Vedior heeft een minderheidsbelang gekocht in het Japanse uitzendbureau voor de gezondheidssector Supernurse.

Door de recente liberalisering van de sector in Japan belooft Supernurse hoge winstmarges en een uitstekende groei op de lange termijn, aldus Vedior vanmorgen.

De Japanse regering heeft volgens Vedior onlangs haar gezondheidssector geliberaliseerd, waardoor ziekenhuizen, bejaardenhuizen en de particuliere zorg per maart volgend jaar gebruik mogen maken van tijdelijk personeel.

De uitzendketen zegt een "substantieel minderheidsbelang" te hebben verworven. Ook heeft Vedior het recht om de deelneming in de toekomst uit te breiden. Een woordvoerder wilde niet zeggen hoe groot het belang is en wat het bedrijf daarvoor heeft betaald.

Tot nu toe levert Supernurse, oftewel superverpleegster, onder meer vast personeel voor gezondheidsinstellingen. In het eind maart afgesloten boekjaar draaide het bedrijf een omzet van omgerekend 3,6 miljoen euro.

Vedior is actief in ongeveer dertig landen. Het Amsterdamse bedrijf zei eerder dat het de grootste groei in Japan verwacht. Het heeft daar belangen in enkele it-uitzenders.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 12 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Vedior koopt belang in uitzendbureau

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 12 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken