Bekijk het origineel

Noodstroom na storing in Overijssel en Drenthe

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Noodstroom na storing in Overijssel en Drenthe

2 minuten leestijd

STEENWIJK - De meeste huishoudens die donderdagochtend in de Kop van Overijssel en een deel van Drenthe zijn getroffen door een stroomstoring, zijn in de loop van gisteravond voorzien van noodstroom. De energiebedrijven Essent en Rendo lieten dat weten.

De energiebedrijven brachten de stroomvoorziening met behulp van noodaggregaten op gang. Volgens een woordvoerder van Rendo beschikt in Steenwijk zeker 60 procent van de huishoudens over noodstroom. In het omliggende gebied heeft volgens een Essent-zegsman 85 tot 90 procent van de woningen noodstroom.

In Steenwijk is de hele avond gewerkt aan het opzetten van een tijdelijk transformatorstation. Het was de bedoeling dat hiermee vanochtend de stroomlevering weer op gang kon worden gebracht. De verwachting is dat daarnaast nog zeker twee dagen noodstroom uit aggregaten nodig is.

De energiebedrijven verzoeken mensen die voorzien zijn van noodstroom daar zuinig mee om te gaan. "Als er te veel stroom verbruikt wordt, raakt het netwerk te veel belast", aldus een woordvoerder van Essent.

De stroomstoring ontstond gisterochtend toen rond 08.40 uur brand uitbrak in een hoofdvoedingsstation aan het Bedelaarspad in Steenwijk. Hierdoor kwamen zo'n 10.000 huishoudens en bedrijven zonder stroom te zitten. De politie informeerde bewoners via geluidswagens. Ook konden getroffenen terecht bij speciaal ingerichte mobiele politieposten.

Twee verpleeghuizen in Steenwijk werden al snel voorzien van noodaggregaten. Burgemeester H. Apotheker van de gemeente Steenwijkerland had voor plaatsing van de aggregaten hulp ingeroepen van de landmacht uit een kazerne in Havelte. Een beveiligingsdienst bewaakte de noodvoorziening. De politie surveilleerde extra in wijken die nog in het donker zaten.

Met hulp van brandweerkorpsen uit de regio was de brand in het hoofdvoedingsstation omstreeks 15.00 uur geblust. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

De meeste inwoners van de Kop van Overijssel bleven kalm onder de stroomstoring. Alarmnummer 1-1-2 was enige tijd onbereikbaar, maar dat leidde niet tot incidenten, meldde de politie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 12 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Noodstroom na storing in Overijssel en Drenthe

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 12 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken