Bekijk het origineel

Engelstalige krant voor Amsterdam

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Engelstalige krant voor Amsterdam

3 minuten leestijd

AMSTERDAM - Amsterdam krijgt zijn eigen Engelstalige krant: The Amsterdam Times. Met ingang van 19 september dit jaar is de krant te lezen. Na Londen, New York en Moskou is het de beurt aan Amsterdam. The Amsterdam Times is Nederlands eerste Engelstalige krant, gericht op de groeiende groep buitenlanders die zich in Amsterdam hebben gevestigd. Om te beginnen wordt de krant gedrukt in een oplage van 35.000 exemplaren. Ze is verkrijgbaar bij alle ambassades, op Schiphol, bij internationale bedrijven en in verscheidene boekhandels.

Vrouw wordt onwel

en rijdt van dijk

ARKEL - Op het Kerkeind in Arkel is gistermiddag ter hoogte van de tennisbanen een auto van de dijk geraakt. De 25-jarige bestuurster werd onwel en verloor de macht over het stuur. Een huisarts was snel ter plaatse en nam de vrouw mee voor onderzoek. De auto moest worden weggetakeld.

Heropening hervormde

kerk in Biervliet

BIERVLIET - De hervormde kerk van Biervliet is gisteren na een restauratie van vijftien maanden heropend. De opening werd verricht door de commissaris van de Koningin, Van Gelder. Bijzonder is dat bij de restauratie een grafkelder is gevonden met diverse middeleeuwse grafzerken. De gebrandschilderde ramen uit 1660 zijn eveneens volledig gerestaureerd.

Hennepplantage

ontdekt na brand

MIJDRECHT - Bij een brand die gisterochtend op een autosloperij in Mijdrec ht ontstond, is een hennepplantage ontdekt. Rond vier uur in de ochtend brak brand uit in het kantoor van de sloperij. Omdat er gasflessen op het terrein lagen, was er gevaar voor explosies. Na het blussen ontdekte de politie in de kruipruimte van het kantoor zo'n 700 hennepplanten.

Man biedt fiets aan

na bedreiging met mes

NIJMEGEN - Een 29-jarige man uit Berg en Dal kreeg gistermorgen op de Veemarkt in Nijmegen twee boterhammen en een fiets aangeboden van iemand die hem bedreigde met een mes. Deze wilde geld hebben om te bellen. Toen hij uiteindelijk geld kreeg, bood hij de bedreigde man zijn eten en het rijwiel aan. Omdat de 29-jarige man zich bedreigd voelde, ging hij ervandoor.

Meisje (14) overlijdt

na ongeval bij Ommen

RHEEZERVEEN - Een 14-jarig meisje uit Ommen is gistermorgen door een ongeval om het leven gekomen in Rheezerveen. De scholiere fietste in een groep, toen ze door onbekende oorzaak tegen een bestelauto aanbotste. Deze kwam in tegenovergestelde richting aanrijden. Het meisje overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Winkel in Rhenen

doelwit ramkraak

RHENEN - Drie nog onbekende mannen hebben donderdagmorgen in Rhenen een ramkraak gepleegd. Ze ramden hun donderkleurige Mercedes in de glazen voordeur van een winkel aan de Frederik van de Paltshof en namen kledingstukken mee. Daarna gingen de drie mannen ervandoor.

Strengere controle

op Zoetermeerlijn

ZOETERMEER - De politie gaat dit najaar weer strenger controleren op de Zoetermeerlijn, de ringlijn tussen Den Haag en Zoetermeer, die al jaren berucht is wegens incidenten met hangjongeren. Strenger toezicht drong begin dit jaar de overlast op de lijn terug. De politie zegt de teugels weer strakker aan te willen halen, omdat het aantal incidenten met vervelende jongeren weer wat toeneemt. Hoe lang de actie duurt is niet bekend.

Plan van aanpak voor

zwerfjongeren Zwolle

ZWOLLE - Het college van burgemeester en wethouders van Zwolle heeft een plan van aanpak voor de opvang van zwerfjongeren in de regio's IJssel- Vecht en Noordwest-Veluwe vastgesteld. Onderdeel van het plan van aanpak vormt de realisatie van een thuislozenteam voor zwerfjongeren in de regio IJssel-Vecht. Dit team gaat actief proberen zwerfjongeren met hulpverleners in contact te brengen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 13 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

Engelstalige krant voor Amsterdam

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 13 september 2003

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

PDF Bekijken