Bekijk het origineel

Servië arresteert mensensmokkelaars

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Servië arresteert mensensmokkelaars

3 minuten leestijd

BELGRADO (AP) - De Servische politie heeft drie mensen opgepakt op verdenking van mensensmokkel. De drie zouden de afgelopen maanden meer dan 200 illegalen naar West-Europa hebben gesmokkeld, vooral Turkse Koerden. De drie, twee mannen en een vrouw, werden opgepakt terwijl zij een groep van tien Koerden naar een appartement in Belgrado brachten, maakte de politie gisteren bekend.

Kritiek op Lets

SS-monument

RIGA (AP) - Rusland en Israël hebben protest aangetekend bij de regering van Letland, die een deel van de kosten op zich heeft genomen van een monument voor gesneuvelde Letlandse SS'ers. De minister van Cultuur van Letland was bij de onthulling van het monument aanwezig. Het 40 meter lange monument bevat de namen van de 11.000 SS'ers die in de strijd tegen het Sovjetleger zijn gesneuveld.

Russische onderzeeër

test ballistische raket

MOSKOU (AP) - Een Russische kernonderzeeër heeft gisteren een ballistische proefraket afgeschoten vanuit de diepte van de Witte Zee in het Russische poolgebied, heeft het Russische leger bekendgemaakt. Het was een geslaagde proef, zei marinewoordvoerder Igor Dygalo, die werd geciteerd door het persbureau Interfax-Militair Nieuws. De raket trof het beoogde doel op het Koera-schietterrein op het schiereiland Kamtsjatka.

Zeker 25 Nepalese

rebellen gedood

KATHMANDU (AP) - Nepalese regeringstroepen hebben gisteren bij gevechten met maoïstische rebellen in het westen van het land zeker 25 rebellen gedood. Dit heeft de Nepalese politie bekendgemaakt. Of onder de regeringssoldaten ook slachtoffers zijn gevallen, werd niet gemeld. De rebellen trokken zich in augustus terug uit vredesbesprekingen met de regering.

Bom IRA-splintergroep

onschadelijk gemaakt

BELFAST (AP) - Bomexperts van het Britse leger hebben gisteren een bom van de Continuity IRA, een splintergroep van het Ierse Republikeinse Leger (IRA), bij een politiebureau in de Noord-Ierse hoofdstad Belfast onschadelijk gemaakt. Zo'n honderd huizen in Noord-Belfast moesten gisterochtend vroeg worden ontruimd.

Spaanse politie stopt

illegale migranten

MADRID (AP) - De Spaanse politie heeft gisteren in totaal 455 Afrikanen tegengehouden die probeerden Spanje binnen te komen. Niet eerder dit jaar werden op één dag zo veel illegale migranten opgepakt. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt. Langs de kust bij Tarifa, het zuidelijkste puntje van Europa, werden zes grote rubberboten onderschept.

Ebadi zet Nobelprijs

in voor mensenrechten

TEHERAN (ANP/DPA) - De Iraanse winnares van de Nobelprijs voor de Vrede, Shirin Ebadi, wil het prijzengeld gebruiken voor de bescherming van de mensenrechten. Dit zei ze gisteren op een persconferentie in Teheran. De juriste bestempelde de islam als een "religie van vrede en vriendschap", en niet van geweld. Ook wil ze zich sterk maken voor vrijheid van meningsuiting van alle Iraniërs.

Onderzoek naar

Berlusconi opgeschort

MADRID (ANP/DPA) - Het Spaanse hooggerechtshof heeft gisteren besloten een onderzoek naar de Italiaanse premier Silvio Berlusconi wegens vermeende fraude voorlopig op te schorten. De zaak wordt in ieder geval aangehouden totdat de Italiaanse regeringsleider zijn immuniteit kwijt is, zo maakten bronnen rond het hoogste Spaanse rechtscollege gisteren bekend.

Verdachte aanslagen

Casablanca opgepakt

MADRID (AP) - De Spaanse politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de aanslagen die in mei van dit jaar in de Marokkaanse stad Casablanca aan 42 mensen het leven kostten. Dat heeft een justitiewoordvoerder gisteren bekendgemaakt. Het gaat om de 35-jarige Marokkaan Abdeladim Akoudai, tegen wie een internationaal aanhoudingsbevel liep.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 16 oktober 2003

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

Servië arresteert mensensmokkelaars

Bekijk de hele uitgave van donderdag 16 oktober 2003

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

PDF Bekijken