Bekijk het origineel

Rovende moeder en dochters veroordeeld

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Rovende moeder en dochters veroordeeld

3 minuten leestijd

ASSEN - De rechtbank in Assen heeft gisteren celstraffen tot drie jaar opgelegd aan vier vrouwen uit Harderwijk wegens het lidmaatschap van een criminele organisatie. De vier vrouwen, een moeder met haar twee dochters en een schoondochter, drongen vooral binnen bij bejaarden in het noorden van het land om geld en sieraden weg te nemen.

Lichaam gevonden

in Waal bij Brakel

BRAKEL - De politie te water uit Gorinchem heeft maandag in de buurt van het veer Brakel-Vuren in de Waal het lichaam van een onbekende man geborgen. Dat is gisteren bekendgemaakt. De leeftijd van de man wordt op ongeveer 30 jaar geschat. Rond het middaguur meldde een schipper dat hij het lichaam had zien drijven. De politie te water stelt samen met de technische recherche van de regiopolitie Gelderland-Zuid een onderzoek in naar de identiteit van de man.

Huisartsenpost in

ziekenhuis Emmeloord

EMMELOORD - Het Dokter Jansenziekenhuis in Emmeloord krijgt per 1 december een centrale huisartsenpost voor de Noordoostpolder en Urk. De post zal 's avonds, 's nachts en in het weekeinde zijn geopend. De huisartsen gaan samenwerken met de afdeling spoedeisende hulp van het ziekenhuis in Emmeloord. Ook zullen de artsen vanaf drie verschillende locaties buiten kantoortijden visites afleggen.

Drentse bedden

naar Polen

EMMEN - Een transporteur uit de Poolse stad Poznan heeft gisteren bij het Scheper Ziekenhuis in Emmen 34 bedden ingeladen voor Polen. Het ziekenhuis heeft de bedden afgedankt en aan de stichting Help de Polen geschonken. Ze zijn bestemd voor een ziekenhuis in de omgeving van Poznan.

Gemaskerde mannen

mishandelen Chinees

ENSCHEDE - Een Chinese cafetariahouder aan de Gronausestraat in Enschede is maandagnacht mishandeld. Agenten troffen de 49-jarige man aan, die hevig bloedde vanwege verwondingen in zijn gezicht. Uit verklaringen van de dochters van de man bleek dat hij was mishandeld door enkele gemaskerde mannen. De 18-jarige dochter was getuige van een gevecht tussen haar vader en de overvallers. Hierop werd met een bijtende vloeistof in haar gezicht gespoten, waardoor zij niets meer kon zien. De aanleiding voor de mishandeling is niet bekend.

Nieuwe begraafplaats

bij Hoogeveen

HOOGEVEEN - De gemeente Hoogeveen krijgt een nieuwe, 10 hectare grote begraafplaats ten noorden van het dorp Fluitenberg. Gedeputeerde Staten hebben het bestemmingsplan hiervoor goedgekeurd. Over enkele jaren zijn de begraafplaatsen aan weerskanten van de Zuiderweg vol. Op het nieuwe terrein liggen prehistorische grafheuvels, die waarschijnlijk zullen worden gespaard.

Aanhouding wegens

misbruik minderjarige

TUBBERGEN - De politie Twente heeft een 60-jarige inwoner van Tubbergen aangehouden voor het plegen van seksuele handelingen bij een minderjarige jongen. De 18-jarige jongeman uit Tubbergen deed begin september aangifte bij de politie. De seksuele handelingen zijn gepleegd in de periode 1996 tot 2000.

Twee jongeren vast

na gewapende overval

UTRECHT - In Utrecht zijn twee jongeren aangehouden voor de overval op een horecagelegenheid aan de Meerndijk in De Meern. De jongens, 15 en 18 jaar oud, bedreigden zondag de horecamedewerkers met een pistool en maakten een onbekend geldbedrag buit.

Politie vindt wapens

in flatwoning Zeist

ZEIST - De politie heeft in een flatwoning aan de Laan van Vollenhoven in Zeist een aantal wapens gevonden. Aanleiding voor de huiszoeking was dat omwonenden afgelopen weekend schoten hadden gehoord. De verdachte, een 33-jarige man, gaf meteen toe dat hij vanaf zijn balkon met een alarmpistool had geschoten. Naast het pistool bleken er ook wapen- en wurgstokken en messen in huis te zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 22 oktober 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Rovende moeder en dochters veroordeeld

Bekijk de hele uitgave van woensdag 22 oktober 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken