Bekijk het origineel

Het geboren Kind

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Het geboren Kind

2 minuten leestijd

"En er waren herders in diezelve landstreek, zich houdende in het veld."

Lukas 2:8

Groot was de dag van de schepping van de wereld, toen God de gehele aarde uit niets heeft voortgebracht. Groot was ook de dag van de zondvloed, toen Hij de aarde met de wateren bedekte. Groot was ook de dag van de ondergang van Sodom en Gomorra, die door het vuur van de hemel werden verwoest. Groot was ook de uittocht van de kinderen Israëls uit Egypte, en hun wegvoering naar Babel.

Maar boven al deze wonderen uit stijgt de zalige dag toen de Zoon van God, mens werd. Daar zien we dat de Almachtige onze zwakheid aanneemt. Hij Die dondert in de wolken, schreit nu in de wieg. Hij Die door de hemel der hemelen niet kan worden omvangen, Hem ziet u liggen in een kribbe.

Dit nu was een zaak die onbetamelijk was om in een hoek te geschieden, of in stilte verzwegen te worden. Daarom laat God Zijn Zoon in de wereld komen door de beschrijving van de keizer. Hij doet deze geboorte ook prediken over de wereld en zendt daarom Zijn gezanten van de hemel om die heerlijke melding te doen aan de herders op het veld. Deze boodschap wordt niet gezonden tot gekroonde hoofden, zoals keizer Augustus en koning Herodes, maar aan eenvoudige herders op het veld in de landstreek van Bethlehem.

A. Bruynvisch,

predikant te Zierikzee

Het Heil des Heeren, 1679)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 24 december 2003

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

Het geboren Kind

Bekijk de hele uitgave van woensdag 24 december 2003

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

PDF Bekijken