Bekijk het origineel

Weer gesprek over kernwapens N-Korea

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Weer gesprek over kernwapens N-Korea

3 minuten leestijd

PEKING (AP) - China en Noord-Korea zijn het eens geworden over hervatting van het zespartijenoverleg over ontmanteling van het Noord-Koreaanse kernwapenprogramma. Dat heeft het Chinese staatspersbureau Xinhua gisteren bekendgemaakt. De gesprekken tussen de twee genoemde landen en de VS, Japan, Rusland en Zuid-Korea zouden begin volgend jaar hervat moeten worden, aldus een gezamenlijke verklaring.

Overstromingen in

Turkije: zes doden

ISTANBUL (AP) - Zeker zes mensen zijn donderdag in het zuiden van Turkije om het leven gekomen door overstromingen, die het gevolg waren van zware regenval. De overstromingen deden zich voor in de provincie Antalya. In het dorp Doyran verdronken drie mensen toen ze werden meegesleurd door het water. In het dorp Akdamlar kwam een man om het leven toen de door hem bestuurde bulldozer kantelde.

Leger Indonesië

doodt rebellen Atjeh

JAKARTA (AP) - Indonesische soldaten hebben donderdag naar eigen zeggen zes rebellen doodgeschoten in de provincie Atjeh. Op de lichamen van de gedode rebellen werden een kalasjnikov, een granaatlanceerder en honderden kogels gevonden, aldus het leger. Het Indonesische leger begon in mei een grootscheeps offensief in Atjeh, nadat een in december vorig jaar met de rebellenbeweging GAM gesloten vredesakkoord op een mislukking was uitgelopen.

Tien vermisten na

lawine in Californië

SAN BERNARDINO (AP) - Een Grieks-orthodox jeugdkamp in de Amerikaanse staat Californië is donderdag getroffen door een modderlawine. Veertien mensen zijn gered, maar zeker tien mensen werden gisteren nog vermist. De modderlawine deed zich voor in een gebied dat in oktober en november werd getroffen door bosbranden. De lawine, het gevolg van zware regenval, zou zich waarschijnlijk niet hebben voorgedaan als de bossen in het gebied niet waren verbrand.

Terroristengroep in

Turkije uitgeschakeld"

ISTANBBUL (ANP/AFP) - De radicale groepering die verantwoordelijk wordt gehouden voor vier zelfmoordaanslagen vorige maand in de Turkse stad Istanbul is uitgeschakeld. Dat zei gouverneur Muammer Guler van de miljoenenstad gisteren. Door de aanslagen op twee synagogen, de HSBC-bank en het Britse consulaat kwamen zeker 61 mensen om het leven en raakten honderden mensen gewond. De aanslagen werden uitgevoerd door elementen die banden hadden met al-Qaida, aldus Guler.

Ruim 40 graden

vorst in Beieren

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Met een temperatuur van min 42,7 graden Celsius aan de Funtensee bij Berchtesgaden in Beieren heeft Duitsland in de nacht van dinsdag op woensdag de op een na laagste temperatuur ooit beleefd. Het kouderecord staat op min 45,9 graden. Die temperatuur werd precies twee jaar geleden eveneens aan de Funtensee gemeten. Het op 1601 meter boven de zeespiegel liggende meer is bekend om zijn extreem lage temperaturen.

Zes doden bij ongeluk

met vliegtuigje in VS

NORTH LAS VEGAS (AP) - Alle zes de inzittenden van een eenmotorig vliegtuigje zijn om het leven gekomen toen het toestel donderdag kort na de start van het vliegveld North Las Vegas in de Amerikaanse staat Nevada neerstortte. De piloot meldde volgens een woordvoerder van de federale luchtvaartdienst FAA kort na de start dat hij problemen had en terug wilde keren naar het vliegveld.

Meer Roemenen

tegengehouden

BOEKAREST (AP) - De Roemeense grenspolitie heeft dit jaar meer dan 1 miljoen Roemenen tegengehouden die het land onverzekerd of met onvoldoende middelen probeerden te verlaten. Dit aantal is bijna drie keer zo hoog als vorig jaar, maakte de politie gisteren bekend. Als onderdeel van de afspraken om in aanmerking te komen voor toetreding tot de EU in 2007 hebben de autoriteiten toegezegd de grenscontrole te verscherpen en illegale migratie te voorkomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 27 december 2003

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

Weer gesprek over kernwapens N-Korea

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 27 december 2003

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

PDF Bekijken