Bekijk het origineel

Zeker 21 illegale Albanezen verdronken

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Zeker 21 illegale Albanezen verdronken

1 minuut leestijd

TIRANA (AP) - Zeker 21 Albanezen zijn verdronken toen de rubberboot waarmee ze vrijdag illegaal van Albanië naar Italië probeerden te komen in ruwe zee water maakte en verging. Slechts elf van de opvarenden hebben het ongeluk overleefd. Een woordvoerder van de NAVO in Albanië heeft dit bekendgemaakt.

Twee Albanezen zijn gearresteerd op verdenking van het organiseren van de illegale overtocht. Zij zouden daarvoor per persoon 1800 euro hebben getoucheerd. Ook zijn enkele Albanese politiemannen opgepakt.

Gisteren zochten schepen en helikopters de zee af omdat zeven illegalen als vermist zijn opgegeven en deze zeven noch onder de slachtoffers, noch onder de overlevenden te vinden waren. De mogelijkheid wordt niet uitgesloten dat een tweede boot met illegalen dezelfde route heeft genomen en ook in moeilijkheden is geraakt. Het commerciële televisiestation Top Channel citeerde ooggetuigen die zeiden dat vrijdag nog een boot was vertrokken met zestien mensen aan boord. Gisteravond werd de zoektocht gestaakt vanwege de invallende duisternis. Vandaag zou verder worden gezocht, aldus de politie.

De Albanese politie kreeg de boot die is vergaan vrijdagavond op haar radar. De boot was vanaf het schiereiland Karaburun, bij Vlora, vertrokken richting Italië en in zwaar weer in moeilijkheden geraakt.

De politie riep de hulp van de NAVO en van de Italiaanse kustwacht in, omdat zij zelf niet over vaartuigen beschikt die in dergelijk weer de Adriatische Zee op kunnen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 12 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Zeker 21 illegale Albanezen verdronken

Bekijk de hele uitgave van maandag 12 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken