Bekijk het origineel

Omzet Getronics daalt 15 procent

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Omzet Getronics daalt 15 procent

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - Getronics heeft het vierde kwartaal afgesloten met een omzet van 705 miljoen euro, 15 procent minder dan over dezelfde periode een jaar eerder.

Volgens de automatiseerder daalde de inkomsten voornamelijk door eerder geplande aanpassingen van de productie, maar ook de sterke euro drukte op de omzet.

Getronics blijft bij de verwachting dat het bedrijfsresultaat over de laatste drie maanden van 2003 uitkomt op de eerder geschatte 33 tot 37 miljoen euro, zo maakte de onderneming vanmorgen bekend. Dat is inclusief een negatief effect van de zwakke dollar die 7 procent van het resultaat kostte. Het betreft de winst voor aftrek van rente, belastingen, afschrijvingen en eenmalige baten.

Volgens de nieuwe topman K. Wagenaar hebben alle divisies in de verschillende landen waar Getronics actief is ondanks de gedaalde omzet volgens plan of nog beter gedraaid. De kwakkelende Italiaanse activiteiten behaalden in het vierde kwartaal een positief bedrijfsresultaat.

De vrijdag gepubliceerde cijfers zijn voorlopige resultaten. Op 2 maart maakt Getronics de definitieve stand van zaken bekend.

Dan zal ook de volledige omvang van een belastingmeevaller exact duidelijk zijn. Getronics schat die nu op 28 tot 34 miljoen euro. Een tweede meevaller komt uit Italiƫ, waar nieuwe boekhoudregels voor pensioenen een vrijval van voorzieningen oplevert. Hoe groot die is maakte de automatiseerder niet bekend.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 16 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Omzet Getronics daalt 15 procent

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 16 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken