Bekijk het origineel

Overval op supermarkt Almere

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Overval op supermarkt Almere

3 minuten leestijd

ALMERE - Een supermarkt aan de Bleekerstraat in Almere is gistermorgen overvallen. Drie gemaskerde mannen drongen 's morgens de winkel binnen en bedreigden het personeel met een vuurwapen. Ze verdwenen met een onbekend geldbedrag.

Verdachte van ontucht aangehouden

BRUMMEN - De politie heeft een 31-jarige man uit het Gelderse Brummen aangehouden die wordt verdacht van ontucht en verkrachting van verscheidene meisjes en vrouwen. Inmiddels hebben vijf slachtoffers aangifte gedaan, zo meldt de politie. Ze denkt dat de man met meer meisjes ontucht heeft gepleegd. De politie kwam de dader op het spoor toen een 18-jarige vrouw meldde dat zij onzedelijk was betast door de verdachte.

Omstreden smelterij failliet verklaard

DEDEMSVAART - De jarenlang omstreden aluminiumsmelterij FHS op de Drents-Overijsselse grens in Dedemsvaart is failliet. De veertien werknemers zijn naar huis gestuurd. Omwonenden in de Drentse gemeente De Wolden hebben regelmatig actie gevoerd tegen het bedrijf in verband met het mogelijk vrijkomen van kankerverwekkende stoffen. Het bedrijf stond als nummer vier op de provinciale lijst van milieuklachten.

Jongens aangehouden voor mishandeling

DRUTEN - Twee 17-jarige jongens uit het Gelderse Druten zijn het afgelopen weekeinde aangehouden wegens mishandeling van een 17-jarige jongen uit Beneden-Leeuwen. Het slachtoffer passeerde op de fiets een groep jongens. Een 17-jarige jongen uit Druten sloeg hem van zijn fiets en mishandelde hem met een andere jongen uit de groep. De twee jongens uit Druten hebben de mishandeling inmiddels bekend.

Kwetsbare burgers Enschede beschermd

ENSCHEDE - Kwetsbare burgers in Enschede zullen in de toekomst beschikken over adequate huisvesting, welzijn en zorg in een leefbare en veilige omgeving. Dit staat in een convenant dat de gemeente Enschede, woningcorporaties en zorginstellingen gisteren hebben ondertekend. Enschede wordt opgedeeld in zogenaamde woonservicegebieden, verdeeld over vijf stadsdelen.

Overvallers maken 3000 euro buit

ENSPIJK - Op het McDonald's-restaurant in het Gelderse Enspijk is zondagavond een overval gepleegd. Twee gewapende mannen dwongen de zes aanwezige personeelsleden op de grond te gaan liggen. Daarna werd het personeel gekneveld. Er waren geen klanten aanwezig. De overvallers zijn er met 3000 euro vandoor gegaan. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Fietser overlijdt na botsing met trein

GRAMSBERGEN - Een 22-jarige fietser uit Hardenberg is gisterochtend op een met lichten beveiligde overweg in Gramsbergen in botsing gekomen met een trein. De man was op slag dood, meldde de politie. Door het ongeval was het treinverkeer geruime tijd gestremd. Reizigers werden per bus vervoerd.

Geld gevraagd voor Fries Dienstboek

LEEUWARDEN - De Interkerkelijke Commissie voor de Friese Eredienst heeft aan alle hervormde en gereformeerde kerkenraden in de provincie gevraagd een bijdrage te geven voor de Friese uitgave van het liturgische Dienstboek, dat in 1998 in het Nederlands verscheen. De commissie rekent erop dat de kerken met een bijdrage van gemiddeld 75 euro de uitgave volgend jaar mogelijk maken. Van twee instanties is al 5000 euro ontvangen voor het project, dat 25.000 euro kost.

Spoelplaats lelies stuit op verzet

WAPSE - Een aantal inwoners van Wapse verzet zich tegen de aanleg van een spoelplaats voor lelies in hun dorp. Een Noord-Hollandse leliekweker heeft de gemeente Westerveld een milieuvergunning gevraagd voor de aanleg van deze spoelplaats. De bewoners voorzien een onaanvaardbare toename van zwaar landbouwverkeer en vrezen voor de veiligheid van hun kinderen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 27 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Overval op supermarkt Almere

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 27 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken