Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Centrale bank niet schuldig aan Parmalat-drama"

1 minuut leestijd

ROME (AP) - Het hoofd van de centrale bank van Italië vindt dat de bank niets te verwijten valt met betrekking tot het financiële schandaal bij het zuivel- en levensmiddelenconcern Parmalat, waarbij binnen- en buitenlandse beleggers voor tientallen miljarden euro's het schip in zijn gegaan.

Centralebankgouverneur Antonio Fazio wilde gisteren voor een parlementaire commissie niets weten van het verwijt van minister van Economische Zaken Giulio Tremonti, dat de centrale bank signalen dat er iets mis was bij Parmalat had genegeerd. Hij zei dat het schandaal bij Parmalat het gevolg was van herhaalde criminele gedragingen van de directie. Bij Parmalat heerste ernstig gebrek aan interne en externe controle, zei Fazio, die pleitte voor ruimere controlebevoegdheden voor de Italiaanse beurswaakhond Consob.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 28 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van woensdag 28 januari 2004

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken