Bekijk het origineel

Banengroei VS valt tegen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Banengroei VS valt tegen

1 minuut leestijd

WASHINGTON (ANP) - De werkgelegenheid in de Verenigde Staten heeft vorige maand weer groei laten zien na een stagnatie in december.

Het aantal arbeidsplaatsen, exclusief de landbouw, steeg met 112.000. Dat was wel duidelijk minder dan de ruim 150.000 die de meeste analisten hadden verwacht.

Volgens gisteren gepubliceerde cijfers van het ministerie van Arbeid daalde het percentage werklozen onder de beroepsbevolking van 5,7 in december tot 5,6 procent in januari, het laagste niveau in twee jaar.

Hoewel de banengroei van vorige maand de sterkste was sinds december 2000, waren de financiële markten toch teleurgesteld. Dat veroorzaakte een verzwakking van de dollar tegenover de euro en andere valuta's. De koers van de euro steeg in korte tijd van 1,2555 dollar tot 1,2680 dollar. Dat had een negatief effect op de Europese effectenbeurzen.

De toename van het aantal arbeidsplaatsen kwam vooral van de detailhandel en de bouw, sectoren waar in januari doorgaans banen verloren gaan. In de detailhandel steeg het aantal met 76.000 na een afname van 67.000 in december.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 7 februari 2004

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

Banengroei VS valt tegen

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 7 februari 2004

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

PDF Bekijken