Bekijk het origineel

IAEA wil antwoord op vragen Iran

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

IAEA wil antwoord op vragen Iran

1 minuut leestijd

WENEN (AP) - Het Internationale Atoomenergie Agentschap (IAEA) blijft Iran net zo lang met extra aandacht volgen tot alle vragen over het Iraanse atoomprogramma zijn beantwoord. IAEA-topman Mohamed al-Baradei heeft dat gisteren verklaard.

Het hangt van de medewerking van de Iraanse autoriteiten af wanneer de bijzondere inspecties worden stopgezet, zei al-Baradei voorafgaand aan besprekingen met IAEA-bestuursleden in Wenen. De Iraanse regering had de VN-organisatie zondag opgeroepen zo snel mogelijk te stoppen met het toezicht op het Iraanse atoomprogramma.

"Het bouwen aan vertrouwen duurt jaren en vereist absolute transparantie en volledig openheid", zei al-Baradei. Volgens het IAEA houdt Teheran bewijzen voor zijn nucleaire activiteiten verborgen voor het IAEA en handelt het in strijd met het non-proliferatieverdrag.

De Amerikaanse ambassadeur bij de IAEA, Kenneth Brill, was kritischer over Iran. Teheran holt met zijn uitleg over zijn nucleair programma steeds achter de vastgestelde feiten aan. Het land wijzigt zo zijn verhaal telkens om te voorkomen dat zijn pogingen kernwapens te maken, aan het licht komen.

Onder internationale druk stopte Iran vorig jaar met het verrijken van uranium. Teheran behoudt zich echter het recht voor om er alsnog mee verder te gaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 9 maart 2004

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

IAEA wil antwoord op vragen Iran

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 9 maart 2004

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken