Bekijk het origineel

Man bedreigt en mishandelt manager

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Man bedreigt en mishandelt manager

4 minuten leestijd

AMERSFOORT - In een winkel aan de Leusderweg in Amersfoort is maandag een winkelmanager bedreigd en mishandeld. Dat maakte de politie gisteren bekend. Een 27-jarige man uit Amersfoort sprak de manager aan omdat zij informatie over een ex-werkneemster, de vriendin van de man, aan een ander zou hebben doorgegeven. Hij bedreigde de manager verbaal met de dood, pakte haar beet en gaf haar vervolgens een zet, waardoor zij ten val kwam. Daarbij liep zij letsel aan haar heup op.

Duits referendum over vuilverbrander

COEVORDEN - De 13.000 inwoners van het Duitse Emlichheim mogen op 16 mei stemmen over de bouw van een vuilverbrander op het grensoverschrijdende Europark bij Coevorden. De gemeenteraad van Emlichheim zegde dat gisteren toe. Burgemeester H. Stegemann beloofde dat wanneer de bevolking het plan massaal afwijst, de raad deze mening overneemt. In december en januari werden in Coevorden en Emlichheim al protestmarsen gehouden waaraan duizenden mensen deelnamen.

Ondernemers willen mega-uitgaanscentrum

HOOGEVEEN - Twee ondernemers uit Amersfoort en Apeldoorn en twee uit Hoogeveen willen een mega-uitgaanscentrum stichten op het terrein van de in 2002 afgebrande Mauritshal in Hoogeveen. Zij denken aan een discotheek, bioscoopcomplex met acht zalen en 1500 zitplaatsen, een amusementscentrum met kansspelautomaten, diverse horecafuncties en een multifunctionele hal voor beurzen, congressen, concerten en feesten. Het plan is gepresenteerd aan het gemeentebestuur. Het complex krijgt een oppervlakte van 6500 vierkante meter. De gemeenteraad van Hoogeveen vindt dat er in de gemeente geen gokhallen mogen komen.

Zes jaar cel voor Meppeler verkrachter

MEPPEL - Een 35-jarige man uit Meppel is gisteren door de rechtbank in Assen conform de eis veroordeeld tot zes jaar cel met TBS en dwangverpleging voor poging tot doodslag en brute verkrachting. Vorig jaar juli overmeesterde hij in zijn woonplaats een vrouw die op zoek was naar haar auto. Hij verkrachtte haar, bond daarna haar keel dicht met een riem en gooide haar in het kanaal. Ze werd door voorbijgangers gered. De man, die al eerder wegens verkrachtingen is veroordeeld, moet zijn slachtoffer 3500 euro schadevergoeding betalen.

Ondernemer wil stadsstrand in Utrecht

UTRECHT - De kans is groot dat Utrecht deze zomer een stadsstrand krijgt. De gemeente gaat onder voorwaarden akkoord met een strook zand bij de Veilinghaven in de Dichterswijk-West. Er zijn ook plannen voor een strandtent. Omwonenden vrezen overlast. Dat werd gisteren bekendgemaakt. Het idee is van een ondernemer. Hij komt nog met een uitgewerkt plan, waarin ook onderwerpen als geluid, parkeren en veiligheid zijn geregeld. De Veilinghaven leent zich volgens de gemeente prima voor het project Utrecht Beach.

Utrechtse inbreker opgesloten in auto

UTRECHT - Op de Kanaalstraat in Utrecht is maandag een 19-jarige man uit die stad aangehouden nadat hij vermoedelijk spullen wilde stelen uit een auto. De man zag de auto met open portier staan en kroop erin. Vervolgens deed hij het portier dicht. Plotseling ging het alarm af en ging de deur op slot, waardoor de man met geen mogelijkheid meer uit de auto kon komen. De gewaarschuwde politie moest een autoruit inslaan om de man uit de auto te halen. De verdachte werd aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Meisje mishandeld na uitlachen

ZEIST - Een 14-jarig meisje uit Utrecht is maandag op het Vrijheidsplein in Zeist door een vrouw mishandeld. Dat werd gisteren bekendgemaakt. Het meisje had samen met haar vriendin even daarvoor een man uitgelachen. De vrouw vroeg wat het slachtoffer over de man had gezegd. Ze pakte daarbij het meisje beet en gaf haar een klap in het gezicht waardoor de tiener viel. Toen een vriend van het meisje tussenbeide kwam, verdween de vrouw, samen met de man, in een auto.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 24 maart 2004

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Man bedreigt en mishandelt manager

Bekijk de hele uitgave van woensdag 24 maart 2004

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken