Bekijk het origineel

Opknapbeurt zwembad Asperen fors duurder

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Opknapbeurt zwembad Asperen fors duurder

4 minuten leestijd

ASPEREN - De facelift van natuurbad en sportpark De Wiel in Asperen pakt veel duurder uit dan de gemeente Lingewaal heeft begroot. Het opknappen van de toegangsweg naar het zwembad en de overige werkzaamheden kosten 132.000 euro, terwijl in 2002 hiervoor een bedrag van 32.000 euro beschikbaar is gesteld. Het college heeft een oplossing voor het ontstane tekort van 100.000 euro gevonden.

Dertien jongeren vast

voor vernielingen

BRIELLE - De politie heeft in Brielle, Hellevoetsluis en Spijkenisse dertien jongeren aangehouden voor vernielingen aan scholen, bedrijfsinbraken en brandstichting. Met de arrestatie van de jongeren, in de leeftijd van 15 tot 19 jaar, loste de politie in totaal 58 zaken op, zo maakte zij gisteren bekend. De jongeren stalen sinds oktober vorig jaar voornamelijk drank en computers. De meeste verdachten zijn inmiddels voorgeleid.

Nieuwe riolering voor

wijken in Leerdam

LEERDAM - Het centrum van Leerdam en de wijk West krijgen een nieuw riool, nu er gebouwd wordt bij de Poort van West in het centrum en bij het Burgemeester Meesplein (wijk West). De totale kosten bedragen 1,1 miljoen euro. De werkzaamheden waren al eerder gepland. Er is dan ook geld voor gereserveerd. Met de uitvoering is gewacht tot er concrete bouwplannen waren.

Leerdams jongetje (8)

aangereden door auto

LEERDAM - Een 8-jarige jongen uit Leerdam is gisteren op de Tiendweg in Leerdam aangereden door een auto. Het ongeluk gebeurde toen het kind de weg wilde oversteken. De personenauto werd bestuurd door een

72-jarige man uit Nieuwland.

Deze kon de jongen niet meer ontwijken. Het slachtoffertje is met letsel aan been en arm per ambulance naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem overgebracht.

Celstraf voor overvallen

op benzinestations

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft gisteren de 22-jarige Vlissinger I. M. voor het medeplichtigheid aan twee overvallen op benzinestations veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar, plus zes maanden cel als tenuitvoerlegging van een eerder vonnis. De eerste overval werd gepleegd op 22 november op het Esso-station aan de Sloeweg in Vlissingen. Twee weken later was een Shell-station aan de Statenlaan in Middelburg aan de beurt.

Jaar cel voor poging

tot doodslag in Goes

MIDDELBURG - Voor een poging tot doodslag is gisteren de 27-jarige S. O. uit Poortugaal door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar, waarvan de helft voorwaardelijk, en het betalen van 750 euro schadevergoeding. O. sloeg begin december een man met een honkbalknuppel op het hoofd op het moment dat de twee seksuele handelingen verrichtten in een park in Goes. De twee hadden contact gelegd via een chatbox voor homoseksuelen op internet. Toen het zover was, bedacht O. zich echter.

Fietsenheler moet

geld terugbetalen

MIDDELBURG - De 50-jarige Vlissinger W. B. moet van de rechtbank een bedrag van 4000 euro aan het Rijk betalen. B. zou het bedrag hebben verdiend aan de verkoop van 68 gestolen fietsen. Aanvankelijk had de officier van justitie de man voor 17.000 euro, gerelateerd aan 200 geheelde fietsen, willen laten betalen. De rijwielen werden meestal door drugsverslaafden gestolen en voor weinig geld doorverkocht aan de Vlissinger.

Cel voor mishandelen

ex-vriendin

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft gisteren de 22-jarige J. K. uit het Zeeuws-Vlaamse St. Jansteen voor onder meer een poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel conform de eis een gevangenisstraf van een jaar, waarvan vier maanden voorwaardelijk, en toezicht door de reclassering opgelegd. K. werd ervan verdacht medio december vorig jaar na een fikse ruzie zijn ex-vriendin te hebben mishandeld. De ruzie ging over hun zoontje.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 april 2004

Reformatorisch Dagblad | 23 Pagina's

Opknapbeurt zwembad Asperen fors duurder

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 april 2004

Reformatorisch Dagblad | 23 Pagina's

PDF Bekijken