Bekijk het origineel

Thomas Cook eist geld van Imca

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Thomas Cook eist geld van Imca

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - Touroperator Thomas Cook eist in kort geding bijna 2,5 miljoen euro van Imca, het vroegere vastgoed- bedrijf van zakenman E. de Vlieger, en kredietverzekeraar Atradius.

De touroperator stapte op als klant van De Vliegers luchtvaartmaatschappij Holland Exel toen deze surseance van betaling moest aanvragen. Nu vraagt het bedrijf nog geld voor garanties die in de overeenkomst met Holland Exel waren opgenomen. Holland Exel was onderdeel van de ExelAviationGroup van De Vlieger.

Een woordvoerster van Thomas Cook wilde zaterdag niet kwijt wat die garanties behelsden, maar zei alleen dat Thomas Cook bij opzegging van het contract met Holland Exel de garanties kan terugvragen, ook als het de touroperator zelf was die de overeenkomst opzegde. Van

Imca wil de touroperator 1,9 miljoen euro, van Atradius ruim 400.000 euro.

Half februari diende Holland Exel juist een claim van tientallen miljoenen euro's in bij Thomas Cook. De vervoerder vindt dat de reisorganisatie contractbreuk heeft gepleegd. Holland Exel stelt dat Thomas Cook in Nederland en Belgiƫ ten onrechte het contract heeft opgezegd. De reisorganisatie zei gebruik te hebben gemaakt van een clausule in het contract die bepaalde dat in geval van surseance van Holland Exel het contract ontbonden kon worden. Thomas

Cook zegt nog niets te hebben gehoord van een claim.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 7 maart 2005

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Thomas Cook eist geld van Imca

Bekijk de hele uitgave van maandag 7 maart 2005

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken