Bekijk het origineel

Rust keert weer in Graafsewijk

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Rust keert weer in Graafsewijk

2 minuten leestijd

DEN BOSCH - Ondanks een sterke vermindering van politie-inzet is het vannacht rustig gebleven in de Graafsewijk in Den Bosch. Dit weekend was de wijk het toneel van onlusten, na een uitzending van het SBS-televisieprogramma Probleemwijken.

De noodverordening blijft vooralsnog wel van kracht, aldus burgemeester A. Rombouts van Den Bosch.

Tijdens de rellen in de Bossche volksbuurt zijn vorige week tachtig personen aangehouden, onder wie 21 minderjarigen. Vijftien personen zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris. Drie arrestanten moeten zich vrijdag al verantwoorden voor de politierechter in Den Bosch. Zij worden verdacht van het vernielen van de woning van de man die in een uitzending van SBS6 bekende dat hij in het verleden seksuele omgang had met zijn 8-jarige stiefdochter.

Het inzetten van een grote politiemacht en het afgrendelen van de wijk hebben effect gesorteerd, aldus Rombouts. "De rust is hersteld. We kunnen het toezicht nu fors verder verminderen." Wel blijft de politie extra surveilleren.

In een brief aan de bewoners van de Graafsewijk roept Rombouts de bewoners op alle schade te melden. Hij wil proberen die te verhalen op SBS6 en de raddraaiers. Hoe groot de totale schade is, staat overigens nog niet vast.

De gemeente Eindhoven wil niet dat SBS6 delen uit de reportage Probleemwijken die was gewijd aan de wijk Woensel-West nog een keer uitzendt. De omroep is dat vooralsnog wel van plan. De gemeente heeft SBS gisteren gesommeerd daarvan af te zien. Bovendien heeft Eindhoven de omroep aansprakelijk gesteld voor alle schade die door de eerdere uitzending ontstaat.

Volgens mr. L. Ritzema, de advocaat van de gemeente Eindhoven, was de uitzending over Woensel-West onjuist, onevenwichtig en nodeloos grievend.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 12 april 2005

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Rust keert weer in Graafsewijk

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 12 april 2005

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken