Bekijk het origineel

Tweede tunnel moet Vathorst ontsluiten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Tweede tunnel moet Vathorst ontsluiten

3 minuten leestijd

AMERSFOORT - Er komt een tweede tunnel onder de A28, om de zuidelijke punt van Vathorst te verbinden met Hoevelaken en Amersfoort. De gemeente Amersfoort start binnenkort met de voorbereidingen om de tunnel Nijkerkerstraat aan te leggen, zo is gisteren bekendgemaakt.

Agent verdacht van

huiselijk geweld

AMSTERDAM - Een 41-jarige Amsterdamse politieagent is sinds donderdag geschorst. De agent wordt verdacht van huiselijk geweld. Dat maakte de politie gisteren bekend. De man werkte als brigadier, een rang hoger dan hoofdagent, in het Amsterdamse centrum. Waarvan de man precies wordt verda cht, of er een onderzoek is ingesteld en voor hoe lang de brigadier uit zijn functie is, wil de politie niet kwijt.

Jongen (12) komt

om bij ongeval

BUNSCHOTEN - Bij een ongeval tussen Eemdijk en Bunschoten is gisteren een 12-jarige fietser om het leven gekomen. De jongen werd rond halfnegen op de kruising tussen de Vaartweg en de Gasthuisweg geraakt door een auto. De inzet van de traumahelikopter mocht niet meer baten. De jongen overleed ter plaatse.

Automobilist rijdt

radarapparatuur aan

DEELEN - Een 25-jarige automobilist uit Hoenderloo heeft donderdag in Deelen de radarapparatuur van een snelheidscontrole aangereden. De apparatuur raakte totaal vernield. De chauffeur kwam met de schrik vrij. De man verklaarde te zijn geschrokken van de flitsapparatuur. Hij trapte op de rem, waardoor hij de macht over het stuur verloor en het apparaat aanreed.

Zweefvliegtuig

maakt noodlanding

NIEUWEROORD - Een zweefvliegtuig heeft gisteren in Nieuweroord (Drenthe) een noodlanding gemaakt in een weiland. Politie, ambulance en brandweer rukten uit, maar met de ernst van het ongeval viel het mee, verklaarde een politiewoordvoerder. De piloot kwam met de schrik vrij.

Jongen gewond na

verkeersagressie

NIJMEGEN - Een 35-jarige bromfietser uit Nijmegen is donderdagavond zwaargewond geraakt nadat een 18-jarige automobilist uit Nijmegen in volle vaart op hem inreed. De man kwam op de motorkap terecht. Daarna reed de automobilist terug en weer vooruit. De jongeman is aangehouden, aldus een politiewoordvoerder gisteren. Hem zal poging tot doodslag en zware mishandeling ten laste worden gelegd. De reden waarom de man op de bromfietser inreed, is niet bekend.

Jongen (15) geeft

vader klappen

PAPENDRECHT - Een 15-jarige jongen uit Papendrecht is gisteren aangehouden wegens mishandeling van zijn vader. Het incident vond donderdagavond plaats in de ouderlijke woning. Tijdens een ruzie sloeg de jongen zijn vader in het gezicht, waardoor diens bril werd vernield. Ook ging hij zijn vader met een skateboard te lijf. Na de vechtpartij ging de jongen ervandoor. Hij werd later in de nacht op straat aangetroffen.

Zeeuwse terminals

officieel geopend

VLISSINGEN - De terminals bij het fiets-voetveer tussen Vlissingen en Breskens zijn gistermiddag officieel geopend. De fast ferry werd in maart 2003 in gebruik genomen, nadat de autoveren waren opgeheven in verband met de komst van de Westerscheldetunnel. De nieuwe terminals zijn gebouwd om passagiers snel te kunnen verwerken.

Man vast na

bedreiging agenten

WOLFHEZE - Een 46-jarige man uit Gouderak is gisteren aangehouden op een parkeerplaats langs de A12 bij Wolfheze wegens bedreiging van twee agenten. De man was eerder in de nacht bekeurd bij een verkeerscontrole en had een rijverbod gekregen wegens het rijden onder invloed. Toen de agenten na de controle naar huis wilden gaan, stelde de man zich agressief op en bedreigde hen met geweld. De man werd daarop aangehouden. Hij is voor verhoor ingesloten, aldus een politiewoordvoerder.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 23 april 2005

Reformatorisch Dagblad | 40 Pagina's

Tweede tunnel moet Vathorst ontsluiten

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 23 april 2005

Reformatorisch Dagblad | 40 Pagina's

PDF Bekijken