Bekijk het origineel

Evacuatie toeristen na bosbranden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Evacuatie toeristen na bosbranden

2 minuten leestijd

MADRID (ANP/DPA) - Ongeveer 150 toeristen zijn in de Zuid-Spaanse provincie Jaén geëvacueerd in verband met twee grote bosbranden. Dat hebben de Spaanse autoriteiten gisteren laten weten.

Branden in het nationale park Sierra de Cazorla en Villanueva del Arzobispo bedreigen de hotels waarin de toeristen zaten. In de provincie León in het noordwesten van Spanje hebben brandweerlieden twee grote branden onder controle gekregen. Meer dan 4000 hectare bos is verloren gegaan. Het persbureau Europapress berichtte gistermiddag dat in heel Spanje nog ruim twintig brandden woedden.

In Frankrijk hebben brandweerkorpsen een grote brand bij Gréoux-les-Bains in de Haute-Provence onder controle gekregen. Zeker 1700 hectare bos is in vlammen opgegaan. Na het uitbreken van de brand waren ongeveer 650 mensen geëvacueerd. Drie campings waren uit voorzorg ontruimd. De alarmcentrale van de ANWB kreeg zondagavond tien en gisteren vijf telefoontjes binnen van Nederlanders die door bosbranden hun camping in Esparron de Verdon in Zuid-Frankrijk moesten verlaten. Niemand raakte volgens een woordvoerder gewond.

Het Portugese persbureau Lusa meldde gisteren op gezag van de autoriteiten dat zondag in het dorp Pielas in het noorden van het land een 80-jarige man door rookvergiftiging om het leven is gekomen. Het slachtoffer probeerde zelf te voorkomen dat zijn huis afbrandde. De brandweer liet gistermiddag weten dat er nog drie branden moeten worden bestreden in het noorden en het midden van het land. Vorige week waren dat er ongeveer twintig. Op grote delen van het Iberisch schiereiland zijn de afgelopen dagen temperaturen van rond de 40 graden gemeten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 9 augustus 2005

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Evacuatie toeristen na bosbranden

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 9 augustus 2005

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken