Bekijk het origineel

Spanning stijgt in Afghanistan

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Spanning stijgt in Afghanistan

1 minuut leestijd

KABUL - In Afghanistan zijn gisteren de campagnes voor de verkiezingen van morgen officieel beëindigd. Aanhangers van de Taliban en al-Qaida gaan echter onverminderd door met het plegen van aanslagen die de verkiezingen moeten verstoren.

De stembussen waarin de Afghanen morgen hun stembiljetten mogen deponeren zijn gisteren onder gewapende politie-escortes naar de stembureaus gebracht. De sfeer in Afghanistan is zeer gespannen en in de hoofdstad Kabul zijn wegversperringen opgeworpen en wordt het verkeer uit veiligheidsoverwegingen gecontroleerd.

Mullah Latif Hakimi, die beweert namens de Taliban te spreken, heeft de Afghanen ertoe opgeroepen de verkiezingen te boycotten omdat die volgens hem een verlengstuk zijn van het Amerikaanse beleid waar de Taliban zo fel tegen zijn gekant. Volgens Hakimi zullen de Taliban tijdens de verkiezingen echter alleen de internationale coalitietroepen, die onder leiding vande Verenigde Staten en deNAVO staan, op de korrel nemen en Afghaanse burgers met rust laten.

Gisteren kwamen drie burgers om bij een bomaanslag op een bus in de provincie Ghazni en raakten zeven mensen gewond. Donderdagavond sleepten vermoedelijk Taliban-strijders in de provincie Helmand verkiezingskandidaat Abdul Hadi uit zijn huis en schoten hem dood. Donderdag raakten ook twee Amerikaanse militairen gewond en kwam hun Afghaanse tolk om het leven bij een bomaanslag in Ghazni. De Afghaanse president Hamid Karzai heeft burgers ertoe opgeroepen alert te zijn en verdachte situaties aan de politie te melden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 17 september 2005

Reformatorisch Dagblad | 40 Pagina's

Spanning stijgt in Afghanistan

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 17 september 2005

Reformatorisch Dagblad | 40 Pagina's

PDF Bekijken