Bekijk het origineel

Pabo's aan kop in keuzegids

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Pabo's aan kop in keuzegids

2 minuten leestijd

LEIDEN - De twee best scorende opleidingen in de Keuzegids Hoger Onderwijs zijn de pabo van de antroposofische Hogeschool Helicon in Zeist en de Katholieke Pabo Zwolle.

Op het niveau van de opleidingen tot onderwijzer is de laatste tijd kritiek, maar de studenten van deze twee scholen waarderen hun studie met bijna een acht.

De Keuzegids Hoger Onderwijs, die gisteren voor de tiende keer verscheen, is gebaseerd op actuele, vergelijkende consumententests van bijna 1300 opleidingen.

De redactie maakt vooral gebruik van studentenoordelen die ontleend zijn aan de Nationale Studentenenquête (NSE). Naast de inhoud en kwaliteit van het onderwijs krijgen ook de verschillen tussen studies (arbeidsmarkt, studietempo) en tussen studiesteden (kamernood, sportvoorzieningen, uitgaansleven) aandacht.

Ook enkele andere kleinschalige opleidingen krijgen veel lof van de eigen studenten. Dit geldt ook voor enkele commerciële hogescholen, die dit jaar voor het eerst aan het onderzoek hebben meegewerkt, zoals de Intercollege Business School in Den Haag, de New School for Information Services in Amsterdam, het Instituut voor de Autobranche in Driebergen en de hbo-afdeling van Schoevers. Deze opleidingen krijgen geen subsidie, maar zijn wel door de overheid erkend. Ze vragen hun studenten een hoger collegegeld. De studiefinanciering is er gelijk aan die in het reguliere hbo.

De twee laagst scorende opleidingen waren met een 6,18 twee studies van Hogeschool Inholland, die de laatste maanden onder vuur kwam te liggen na klachten van studenten. De inspectie is bezig met een onderzoek naar Inholland.

Voor het eerst staat in de keuzegids ook het oordeel van studenten over de manier waarop de instelling met hen communiceert.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 6 oktober 2005

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Pabo's aan kop in keuzegids

Bekijk de hele uitgave van donderdag 6 oktober 2005

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken