Bekijk het origineel

Moskou spreekt oliereserves aan

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Moskou spreekt oliereserves aan

2 minuten leestijd

MOSKOU - In verband met de extreem lage temperaturen is Rusland begonnen zijn oliereserves aan te spreken.

De gebruikelijke energietoevoer is onvoldoende om aan de vraag te voldoen, zo zei een functionaris gisteren. Volgens hem wordt uit een olievoorraad in Sint Petersburg 60.000 ton stookolie gehaald.

Woensdag al werd een ongebruikelijk grote hoeveelheid energie verbruikt. Het Russische gasbedrijf Gazprom heeft in verband met de grote vraag in Rusland de toevoer naar Europa moeten terugbrengen. Gazprom zegt wel aan zijn verplichtingen te voldoen, maar tot meer dan dat is het bedrijf niet in staat.

Italië zei woensdag al minder gas uit Rusland te hebben binnengekregen. De Italiaanse regering gaat de situatie die nu is ontstaan, bespreken met de energiebedrijven.

Ook de Noorse oliemaatschappij Statoil heeft gisteren maatregelen genomen omdat er extreem winterweer op komst is. Het bedrijf heeft 1100 medewerkers bij het noordelijke gasveld Snoehvit geëvacueerd. Eerder op de dag ontruimde Statoil al deels het olie- en gasplatform Visund in de Noordzee wegens een gaslek.

Het gasveld Snoehvit ligt in de Barentszzee ten noordoosten van Noorwegen. De medewerkers worden ondergebracht in hotels en andere onderkomens in de plaats Hammerfest. Statoil verwacht dat het werk aan het gasveld op zijn vroegst pas na het weekeinde kan worden hervat. Snoehvit en twee aangrenzende kleinere gasvelden bevatten naar schatting 193 miljard kubieke meter aardgas.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 20 januari 2006

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Moskou spreekt oliereserves aan

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 20 januari 2006

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken